Direkt till innehållet
En del av Region Halland
OSKAR STENMARK KVARTETT
Campus Laholm, Osbecks aula, Laholm 2020-10-28

OSKAR STENMARK KVARTETT

28 oktober kl 19.00 i Laholm

Jazz på Rättviksmål

Gruppen utforskar och spelar musik från Oskar Stenmarks förfäder i Gärdebyn, Rättvik. Oskars farmor, Elsie Börjes, växte upp i Gärdebyn med spelmanstraditionen från hennes far och farbror, Hans och Olle Börjes. De var båda riksspelmän och väldigt eftertraktade på bröllop, fester och andra högtider.

Med hjälp av inspelningar från Oskars far har gruppen fått ta del av material som är unikt för Börjes-spelmännen. Denna låtskatt har klingat i Siljansbygden under hundratals år och består av polskor, valser och gånglåtar.

Oskar är tionde generationens spelman och jobbar aktivt med att föra vidare traditionen i sin familj. Kvartetten tolkar dessa melodier med nutida influenser och improvisation som för tankarna till alltid återkommande klassikern ”Jazz på Svenska”.

Oskar Stenmark har turnerat i Skandinavien och i USA. Debutalbumet med trion Piatruba (piano, trumpet och bas) släpptes i maj 2014 och finns bland annat på Spotify och iTunes. Programmet varvas med historier från dåtidens Dalarna och nutidens New York där Oskar spenderar mycket av sin tid.

Oskar Stenmark – blås
Henrik Magnusson – piano
Thomas Markusson – bas
Johan Birgenius – trumset

 

Biljetter: Bokhandeln Laholm eller nortic.se se länk nedan.

Köp biljett

Information


Var: Campus Laholm, Osbecks aula, Laholm

När: 2020-10-28 19:00

Länkar:

Nyhetsbrev

Häng med i vad som händer, när det händer.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om kommande konserter, festivaler och andra evenemang direkt till din mejl.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev