Direkt till innehållet
En del av Region Halland
PIRATDROTTNINGEN
Kungsbacka Teater, Kungsbacka 2023-05-06

PIRATDROTTNINGEN

Musik- & teaterföreställning för barn mellan 6-11 år

PREMIÄR!

Piratdrottningen är en nyskriven musik- och teaterföreställning för barn mellan 6-11 år. Föreställningen är inspirerad av Ingela Olofsdotter Gathenhielms liv och utspelar sig i såväl nutidens Onsala, Gathenhielmska graven som i 1700-talets kaparverksamhet på den halländska kusten och Göteborg.

Publiken får följa med på en hejdundrande, spännande och rolig föreställning skriven och regisserad av succéförfattaren Ylva Hällen som tillsammans med scenografen Jason Southgate och kostymören Majli af Ekenstam skapat en magisk värld.

Spöket Ingela vaknar upp efter 300 års sömn och på ett lekfullt sätt berättar hon sin livshistoria. Med hjälp av två musiker från nutiden samt sin man, spöket Lars ”Lasse i Gatan” Gathenhielm, får vi följa med på den äventyrliga resan när Ingela tog över kaparverksamheten i såväl Göteborg som i Kattegatt.

Ylva Hällen har inför skrivandet av manus och sångtexter haft många diskussioner tillsammans med författaren Lars Ericson Wolke. Lars har skrivit boken ”Lasse i Gatan” och Ylva Hällen ville få allt bekräftat vad som står skrivet och inte står skrivet om Ingela Gathenhielm.

– Bara det faktum att det fanns pirater i Sverige som fick tillåtelse av Kungen att kapa skepp var nytt för mig. Att Ingela Gathenhielm från Onsala dessutom var en av de mäktigaste i Halland på den här tiden gjorde det ”mindblowing”. Varför har man inte läst om henne i skolan? Varför har man inte hört hennes namn? Det är inte en dag för tidigt att vi sätter upp den här föreställningen, säger Ylva Hällen.

Medverkande

Ayla Kabaca

Klas Backman

Thomas Backman

David Hansson

Speltid

Ca 45 min

 

Här kan du läsa mer om produktionen Piratdrottningen.

foto: Peter Hagström

Illustrationer: Jason Southgate

Köp biljett

Information


Var: Kungsbacka Teater, Kungsbacka

När: 2023-05-06 14:00

Länkar:

Nyhetsbrev

Häng med i vad som händer, när det händer.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om kommande konserter, festivaler och andra evenemang direkt till din mejl.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev