Direkt till innehållet
En del av Region Halland
RÖSTRÄTT INSPIRATION/KONFERENS
Kulturhuset Najaden, Halmstad 2022-10-19

RÖSTRÄTT INSPIRATION/KONFERENS

Barns utveckling och sångröst - möte i Halmstad

Den här konferensen vänder sig till dig som arbetar med barn i förskoleåldern och/eller studerar till förskolelärare i Halland.

Välkommen till konferensen Barns utveckling och sångröst – en helkväll med sång!

Det blir en konferens med körsång av gosskören Pre Corint och Corint, fantastiska föreläsare och gemensam allsång och röstövningar tillsammans med våra regionala sångcoacher i projektet Rösträtt – sång på förskolan. Du som arbetar och/eller studerar i Halland har första tjing på platserna, men i mån av plats kan även du som arbetar och/eller studerar i närliggande regioner anmäla dig till konferensen.

Tid, plats, anmälan
När: 19 okt kl 16.30 – 20:00.
Var: Halmstad, Kulturhuset Najaden, Stora salen
Konferensen är kostnadsfri. Vi bjuder på fika i pausen. Begränsat antal platser.

Anmäl dig via denna länk

Medverkande

Sissela Nutley har disputerat vid Karolinska Institutet inom kognitiv neurovetenskap med fokus på hjärnans utveckling och formbarhet. Hennes forskning har främst undersökt under vilka förutsättningar vi kan optimera vårt fokus och om det går att påverka genom att t.ex. spela instrument på fritiden. På konferensen pratar hon om hur den unga hjärnans förutsättningar skiljer sig från den lite mer mogna hjärnan. Vad är egentligen en känslig period och hur hänger vår språkliga och musikaliska förmåga ihop med sådana? Här får vi lära oss på vilka förmågor som är viktiga att stimulera när för att stötta barnets fortsatta utveckling. Sissela Nutley medverkar via länk.

Lina Carlsson Bjarnegård är logopeden som kan allt om vår tal- och sångröst. Hon utbildar professionella sångare och pedagoger att hitta verktyg för rösten. På konferensen reder hon ut de stora och små skillnaderna mellan barnrösten och vuxenrösten. Anatomi och fysiologi tillsammans med lite psykologi. Kunskap om skillnaderna kan hjälpa oss att undervisa lättare och behålla glädjen i att utforska sin röst.

Träffa också vår konstnärliga ledare Pernilla Bjurström samt våra regionala sångcoacher Anna Lovdal, Margaretha Evmark, Kerstin Axelsson och Emelie Dybeck. De bjuder på direkta verktyg och tips hur du använder rösten och sången i förskoleverksamheten. Du får också höra den sprillans nya Halländska Rösträttslåten.

Här kan du se hela inbjudan konferens 19 okt som png-fil

Och ladda hem som pdf-fil inbjudan konferens 19 okt

Har du några frågor? Kontakta gärna Kristin Ahlin, producent Musik Hallandia kristin.ahlin@regionhalland.se

 

Information


Var: Kulturhuset Najaden, Halmstad

När: 2022-10-19 16:30

Länkar:

Nyhetsbrev

Häng med i vad som händer, när det händer.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om kommande konserter, festivaler och andra evenemang direkt till din mejl.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev