Direkt till innehållet
En del av Region Halland
SCENSOMMARJAZZOBLUES 11/8
Hwitans Trädgård, Falkenberg 2021-08-11

SCENSOMMARJAZZOBLUES 11/8

BB goes SB, Jers & Ernebro, Jojje Wadenius

Välkommen till sensommarens höjdpunkt för alla som älskar jazz och blues. Under två dagar ses vi i Hwitans Trädgård i Falkenberg med artister som Roffe Wickström, Ida Bang, Filip Jers, Jojje Wadenius och många fler.

Program dag 2, 11 augusti

19.00 Big Band Goes Small Band

20.00 Filip Jers & Emil Ernebro

21.00 Georg Jojje Wadenius & Ewan Svensson Trio

 

Program dag 1, 10 augusti

19.00 Ida Bang & The Blue Tears

20.00 Mönsterås Bluesband

21.00 Roffe Wickström Bluesband

 

Biljetter

Köp på Turistbyrån i Falkenberg telefon 0346-88 61 00 eller digitalt via Ticketmaster, se länk nedan.

Om artisterna

Big Band Goes Small Band

Big Band goes Small Band

Trumpetaren och storbands-fantasten Mårten Lundgren sprider med denna kvartett ett nytt ljus över kända melodier från storbands-repertoaren och presenterar dem i ett annorlunda format som ger melodierna nytt liv. Med i gruppen har Mårten den nya jazzstjärnan från Danmark, Zier Romme Larsen, den kända och väletablerade danska bassisten Ida Hvid och det svenska unga trumfyndet Cornelia Nilsson.

 

Filip Jers & Emil Ernebro

Filip Jers och Emil Ernebro

Emil Ernebro (gitarr) och Filip Jers (munspel) är två unika musikanter på den svenska musikscenen. Duon bildades 2017 men hade i flera år fått höra på olika håll – ni borde spela tillsammans! Ernebro och Jers tänjer på gränserna för vad deras instrument kan göra och låta som. Emil Ernebros fingerspel på gitarr är i absoluta världsklass och Filip Jers har kallats ”The Swedish Harmonica Sensation” av internationella musikjournalister samt blivit världsmästare på munspel.

 

Georg Jojje Wadenius & Ewan Svensson Trio

Jojje Wadenius-gitarr. Ewan Svensson, gitarr. Mattias Svensson, bas. Zoltan Csörz, trummor. 

Georg Jojje Wadenius har varit professionell gitarrist, kompositör, arrangör och producent sedan 1968. I Sverige är han mest känd för sina barnvisor – plattorna Goda’, Goda’, med texter av Barbro Lindgren och Zzoppa med texter av Kenneth Gärdestad,  samt musiken till Kalles Klätterträd. 

Ett samarrangemang

Sensommarjazz&blues arrangeras i trädgården utanför Värdshuset Hwitan i centrala Falkenberg.  Arrangörer är Falkenbergs Jazz&Bluesförening, Musik Hallandia och Värdshuset Hwitan. 

 

Köp biljett

Information


Var: Hwitans Trädgård, Falkenberg

När: 2021-08-11 19:00

Länkar:

Nyhetsbrev

Häng med i vad som händer, när det händer.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om kommande konserter, festivaler och andra evenemang direkt till din mejl.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev