Direkt till innehållet
En del av Region Halland
SENSOMMARAKVARELLER
Martin Luthers kyrka, Halmstad 2021-09-22

SENSOMMARAKVARELLER

Nordisk lyrik i Halmstad

De Halmstadsfödda sångarna Therese Ahlbeck och Fredrik Essunger bjuder på nordisk lyrik men också mycket annat.

Therese Ahlbeck sopran
Fredrik Essunger baryton
Jolanta K Johansson piano

Therese Ahlbeck, sopran, har studerat vid klassiska musiklinjen på Birka Folkhögskola med examensår 2010, Sundsgårdens Folkhögskola 2010 – 2012, klassisk sång vid Det Jyske Musikkonservatorium 2014 – 2016 och Stockholms Konstnärliga Högskola SKH Opera 2016 – 2019.

Fredrik Essunger, baryton, föddes 1994 i Halmstad och började sjunga i kör vid sju års ålder. Därifrån gick det raskt via Estetisk utbildning på Sturegymnasiet till två år på Ingesunds musikhögskola och slutligen till Operahögskolan i Stockholm. Fredrik har bland annat sjungit roller som Papageno i Trollflöjten, Ben i Telefonen och Guglielmo i Le Villi. Han har även mottagit Stipendier från Anders Walls stiftelse, Ulf Jönssons minnesfond, Halmstad kommuns kulturstipendium och Operahögskolans vänförening mm.

Jolanta K Johansson är en för Halmstadpubliken välkänd musiker. Som kammarmusiker kan Jolanta höras runtom i södra Sverige. Jolanta är pianopedagog vid Kulturskolan i Halmstad och medlem i styrelsen för Kammarmusikföreningen.

Fritt inträde

Martin Luthers kyrka, Halmstad

Information


Var: Martin Luthers kyrka, Halmstad

När: 2021-09-22 19:00

Länkar:

Nyhetsbrev

Häng med i vad som händer, när det händer.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om kommande konserter, festivaler och andra evenemang direkt till din mejl.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev