Direkt till innehållet
En del av Region Halland
SENSOMMARJAZZ o BLUES
Hwitans Trädgård, Falkenberg 2022-07-27

SENSOMMARJAZZ o BLUES

Jazz- och blues i Falkenberg dag 2

19.30 Liane Carroll

Jan Lundgren

Ale Möller

Hannah Svensson

Ewan Svensson Trio husband

 

Liane Carroll

Liane Caroll

Vi är extremt glada att än en gång få presentera denna fantastiska sångerska och pianist. Född i London och uppväxt i Hastings , är den flerfaldigt prisbelönta Liane Carroll en av Englands största musikaliska skatter.

En själfull, känslosam sångare, som är i stånd att röra en publik till tårar med sin  förmåga att tolka en text eller att få dem att hoppa av glädje med sin hisnande sång virtuositet. Hennes senaste album ”Seaside” släpptes i höstas och fick strålande kritik. Skivan som är en hyllning till livet vid kusten, vann en ”brittisk Jazz Award” för ”Best New Album” och dök upp på flera ”Bästa Jazz Album-listor i slutet av året.

Sagt i media:

”Hon kan inte bara sjunga jazz, hon är Jazz … Detta är Jazz av högsta kvalitet.” – Mojo Magazine

”Ytterligare en stor brittisk musiker; jag är ett stort fan, säger Jamie Cullum om hennes senaste album.

 

Ale Möller

Ale Möller
Ale Möller

Ale Möller är en festivalfavorit, en otrolig musikambassadör och hans förmåga att nå ut till människor och musiker över hela världen är viktigare än någonsin.

Ale Möller är en internationellt uppmärksammad artist med stjärnstatus inte bara i Sverige utan också på de stora festivalscenerna världen över. Han ledde 2020 en stor konsert vid en fredskongress i Kina tillsammans med 14 musiker från hela världen i Chengdu.

Det började med en trumpet och ett ungdomsförhållande till jazzen. Det fortsatte i en het kärleksaffär med den grekiska musiken och sedan en djup vuxenrelation med den svenska folkmusiken och Dalarnas låtspelstradition. Han är en multi-instrumentalist som spelar ett brett utbud av instrument, allt från mandola och dragspel till flöjt, skalmeja och kohorn. Men framför allt är Ale Möller en musiker som arbetar sig in i källkoden av den traditionella musiken han möter, vare sig det är en grekisk rembetiko eller en envis svensk polska.

 

Hannah Svensson

Hannah Svensson

Kritikerrosad sångerska, låtskrivare och konstnär – Hannah Svensson banar sin egen väg och har med fem skivalbum etablerat sig som en av våra mest uppskattade jazzsångerskor. Hon hörs i många olika kombinationer och sammanhang både i Sverige och internationellt. Bland annat medverkade hon på London Jazzfestival 2018 med en konsert på populära jazzklubben ”Pizza Express”.

 

Jan Lundgren

Jan Lundgren

Jan Lundgren är en av Sveriges mest kända och uppskattade pianister, en traditionsbärare av stora mått och en stark länk mellan dåtid och nutid. ”Upptäckt” av Arne Domnérus spelade har han spelat med musiker såsom Putte Wickman, Bernt Rosengren., Monica Zetterlund, Povel Ramel, Rune Gustafsson samt många andra svenska samt internationella musiker såsom Richard Galliano och Paolo Fresu

 

Ewan Svensson Trio

Köp biljett

Information


Var: Hwitans Trädgård, Falkenberg

När: 2022-07-27 19:30

Länkar:

Nyhetsbrev

Häng med i vad som händer, när det händer.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om kommande konserter, festivaler och andra evenemang direkt till din mejl.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev