Direkt till innehållet
En del av Region Halland
SIMBI
Kulturhuset Najaden, Halmstad 2019-10-01

SIMBI

1 oktober kl 19.00 i Halmstad

 ”Vodou-beat” – Afrokaribisk dansmusik.

SIMBI är ett kreolsjungande 9-mannaband som spelar ”vodou-beat”, det enda i sitt slag. Simbi skapar en själfull dansmusik, modern och egen, inspirerad av den haitiska rootsmusiken (mizik rasinn) bandet har lärt sig på plats i Port-au- Prince och på den haitiska landsbygden.

Bandet gjorde stor succé under sin Haititurné som ägde rum i januari 2019. Höjdpunkten var konserten på den Internationella Jazzfestivalen i Port-au-Prince. Man gjorde också bejublade konserter i Jacmel och Cap Haitien. SIMBI uppfattas som en trogen och nyfiken medlem i den haitiska musikfamiljen. Stort!

SIMBIs musik är en kärleksförklaring till denna kultur och låter influenserna gå kors och tvärs mellan västafrikansk pop, afrofunk, jazz och karibisk dansmusik. SIMBI har funnits länge, turnerat och spelat på stora och små scener, på skolor och klubbar runt om i världen; Sverige, Haiti, Benin, USA, Frankrike, Canada och man har gjort fyra kritikerrosade album ”Vodou Beat” (-93), ”Kreol” (-96) och ”Kalalou” (-03) och So Yèyè (-18).

På Haiti kallas SIMBI ”dom blåögda haitierna” för den respekt bandet åtnjuter för sitt intresse och kunnande om den haitiska musiken. SIMBI har länge samarbetat med haitis främsta rootsband, Boukman Eksperyans. Sedan 2012 har bandet ett nära samarbete med sångaren och kompositören Sanba Zao. Han är förgrundsfigur inom folkmusiken och bor och verkar huvudstaden Port-au-Prince. Senaste albumet So Yèyè är en direkt frukt av detta samarbete.

Gruppmedlemmar:

Lotta Sjölin Cederblom: sång
Sten Källman: saxofon
Johan Ohlsson: keyboard, dragspel
Klas Nilsson: trumpet
Markus Ahlberg: trombon
Mats Eriksson: gitarr
Per Svenner: trummor
Stefan Bergman: bas
Rubens Millet Herrera: congas

 

Information


Var: Kulturhuset Najaden, Halmstad

När: 2019-10-01 19:00

Länkar:

Nyhetsbrev

Häng med i vad som händer, när det händer.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om kommande konserter, festivaler och andra evenemang direkt till din mejl.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev