Direkt till innehållet
En del av Region Halland
SENSOMMARJAZZ o BLUES FALKENBERG
Hwitans Trädgård, Falkenberg 2022-07-20

SENSOMMARJAZZ o BLUES FALKENBERG

Jazzfestival i Falkenberg dag 1

Jazz i Falkenberg bjuder in till två härliga jazz- & blueskvällar 20 och 27 juli.

Program 20 juli

19.30 Karin Hammar  konsert

20.30 Randy Brecker konsert

22.00 Bluesmobile Quartet konsert

Ewan Svensson trio

 

På scenen:

Karin Hammar

Karin Hammar

Karin Hammar är vid sidan av Nils Landgren Sveriges ledande jazztrombonist. Hon har spelat med några av jazzens stora som Bob Brookmeyer och Carla Bley och anlitas ofta som storbandmusiker här hemma och internationellt. Men hennes mycket vackra trombonspel har också kunnat höras i scenshower med Björn Skifs och Orup.

Randy Brecker

Randy Brecker

Randy har en smått otrolig cv och han har under mer än 40 år medverkat på hundratals skivor med så olika artister som Bruce Springsteen, Frank Sinatra, Jaco Pastorius och Frank Zappa för att nämna några.

Född 1945 i Philadelphia, flyttade så småningom till New York där han fick jobb med bl.a. Clark Terry Big Band, Duke Pearson BB och Thad Jones-Mel Lewis BB. Från 1967 och framåt har han spelat med Blood, Sweat and Tears, Horace Silver, Art Blakey´s Jazz Messengers, John Abercrombie, Larry Coryell, Stevie Wonder m.fl. 1975 startade han med sin bror Michael, en av världens absolut främsta saxofonister, det legendariska fusionbandet ”Brecker Brothers”. Bandet gjorde några succéartade återföreningar med flera Grammys för bästa skivor men 2004 var sista gången han spelade med Michael som blev svårt sjuk strax efter i leukemi och dog några år senare.

Under 2000-talet turnerade Randy mycket som co-leader till Bill Evans med bandet Soulbop.

2013 gör man en återföreningsturné och skivsläpp med Brecker Brothers Band Reunion, utan Michael men med medlemmar genom åren som, Dave Sandborn, Mike Stern, Will Lee och Dave Weckl.

 

Bluesmobile Quartet

Bluesmobile Quartet
Jim Ingvarsson – trummis som lirat med Sven Zetterberg, i Bluebirds, Instigators, och med Mönsterås Bluesband och mängder med svenska och internationella artister.
Patric Carlsson – låtskrivare, sångare och gitarrist i Bluebirds ca 30 år både i Sverige och utomlands, ett flertal plattor och gästat hos många andra toppband.
Magnus Jonsson – supersäker basist i Bluebirds som lirat bl.a. i Australien, Europa, USA och hela Norden alla dessa år.
Johan Johansson – Piano, orgel, en doldis även med egen trio. Har gjort musik för Emrik och Åsa Gustafsson, spelat med Sky High, Lasse Lindgren Big Constellation, Stonefunkers och många andra.

Köp biljett

Information


Var: Hwitans Trädgård, Falkenberg

När: 2022-07-20 19:30

Länkar:

Nyhetsbrev

Häng med i vad som händer, när det händer.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om kommande konserter, festivaler och andra evenemang direkt till din mejl.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev