Direkt till innehållet
En del av Region Halland
STIAN WESTERHUS
Världsarvet Grimeton, Varberg 2022-05-11

STIAN WESTERHUS

Improvisatorisk gitarrist till Grimeton

STIAN WESTERHUS – gitarr, elektronik

De senaste åren har Stian Westerhus kommit fram som en otroligt teknisk improvisatorisk gitarrist, och han har utvecklat sig till en av de mer betydande improvisatörerna och nutida kompositörerna av idag. Han framträder med grupperna PUMA, Monolithic, på duo med Sidsel Endresen och med Nils Petter Molvaers band, och ofta, som här, som soloartist. Han rör sig hemtamt både i den experimentella och i jazzvärlden likaväl som på den kontemporära klassiska scenen, och det har tagit honom runt världen från konserter i Japan till inspelningar för BBC i London.

Han är född norr om Trondheim med studier först i London, senare i Trondheim. 2009 släpptes hans första album Galore av Rune Grammofon. Har senare följts av rosade duoCDs med Sidsel Endresen. Han har även bl a skrivit för  Trondheim Jazz Orchestra med framförande på Molde Jazz Festival.  Flera soloinspelningar finns med Stian.

Han har tidigare besökt INES serien, senast 2018 och den streamade konserten därifrån hittar man på:

www.inesplay.se

där övriga INES konserter ligger.

 

Samarbete mellan Musik Hallandia, Radiostationen Grimeton och LJ Records.

Information


Var: Världsarvet Grimeton, Varberg

När: 2022-05-11 18:00

Länkar:

Nyhetsbrev

Häng med i vad som händer, när det händer.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om kommande konserter, festivaler och andra evenemang direkt till din mejl.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev