Direkt till innehållet
En del av Region Halland
SVANTE SJÖBLOM OCH TWANG
Kvarnen i Kornhult, Hishult 2021-08-20

SVANTE SJÖBLOM OCH TWANG

Utmanande folkmusik på Kvarnen i Kornhult

Svante Sjöblom är en fanbärare för den nya generationen av svenska bluesmen. Från djupaste Skåne spelar han gitarr och sjunger som att han levt hela sitt liv i den amerikanska södern. Denna kväll får vi nöjet att höra honom tillsammans med det danska bandet Twang. 

”Svante Sjöblom & Twang” är en lågmäld men högintensiv musikalisk explosion. De fyra lyhörda musikerna möts med öppna sinnen fördomsfri attityd. Lägg därtill en gedigen hantverksskicklighet och ömsesidig respekt. Musiken är inte helt enkel att definiera men grovt sagt kan man säga att Svante & Twang hämtar inspiration från ett sekel av amerikansk populärmusik. Visst kan man bryta ner den och hitta spår av bluegrass, old time country, ragtime, gospel och blues. Man kan också nöja sig med att konstatera att detta är fantastisk akustisk musik med djupa rötter. Helt utan nostalgiska tillbakablickar. För här finns ingen vilja att återskapa eller konservera. Istället är det musik som lever, andas och utvecklas här och nu.

Twang består av tre musiker med rötter USA och den jylländska myllan som spelar bas, banjo, fiol, gitarr och sjunger trestämmigt. Twang har sedan 2014 gjort ett otal konserter och funnit ett helt eget sound och en helt speciell musikalisk stämning.

Bandet möttes som studerande på »Det Rytmiske Musikkonservatorium« i Köpenhamn, där alla tre stack ut lite på grund av sitt intresse för den amerikanska folkmusiken. De tre musikerna har hela tiden haft lust att utmana på folkmusikscenen och tillsätta något nytt till traditionen.  

Biljettinfo: Musik och mat 365 kr per person, se länk nedan.

Svante Sjöblom & Twang
Svante Sjöblom & Twang

 

Köp biljett

Information


Var: Kvarnen i Kornhult, Hishult

När: 2021-08-20 18:30

Länkar:

Nyhetsbrev

Häng med i vad som händer, när det händer.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om kommande konserter, festivaler och andra evenemang direkt till din mejl.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev