Direkt till innehållet
En del av Region Halland
SVANTE SJÖBLOM OCH TWANG
Hylte Folkbibliotek, Hylte 2019-10-04

SVANTE SJÖBLOM OCH TWANG

4 oktober kl 19.00 i Hylte

Svante Sjöblom spelar gitarr och sjunger som om han levt hela sitt liv i den amerikanska södern. Tillsammans med den dansk- amerikanska trion Twang blir det svängig traditionell folkmusik, från old-time till bluegrass och mycket mer.

Svante Sjöblom är en fanbärare för den nya generationen av svenska bluesmen. En äkta Skånepåg som spelar gitarr och sjunger som om han levt hela sitt liv i den amerikanska södern. Denna kväll får vi nöjet att höra honom både tillsammans med den dansk-amerikanska trion Twang. Originalkompositioner och traditionell amerikansk folkmusik, från old-time till bluegrass och mycket mer.

Twang består av tre musiker med rötter USA och den jylländska myllan som spelar bas, banjo, fiol, gitarr och sjunger trestämmigt. Twang har sedan 2014 spelat ett otal konserter och funnit ett helt eget sound och en helt speciell musikalisk stämning. Twang är precis som en trebent taburett, där varje musiker är ett av benen. Endast med alla tre ben är Twang ”Twang”. Varje medlem drar i varsin riktning, men tillsammans håller balansen. Twang mister aldrig riktningen som ett samlat band, de håller både varandra nere och får varandra att sväva.

Bandet möttes som studerande på ”Det Rytmiske Musikkonservatorium” i Köpenhamn, där alla tre stack ut lite p.g.a. sitt intresse för den amerikanska folkmusiken. De tre musikerna har hela tiden haft lust att utmana på folkmusikscenen och tillsätta något nytt till traditionen. Det arbetet har än så länge kulminerat med utgivningen av debutplattan “Bebzy Biddle“.

På scenen:

Svante Sjöblom – Sång och gitarr
Twang: Thyge von Dassen – sång och fiol
Spencer Gross – kontrabas, gitarr och sång
Peter Banks – banjo och sång

 

Köp biljett

Information


Var: Hylte Folkbibliotek, Hylte

När: 2019-10-04 19:00

Länkar:

Nyhetsbrev

Häng med i vad som händer, när det händer.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om kommande konserter, festivaler och andra evenemang direkt till din mejl.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev