Direkt till innehållet
En del av Region Halland
SVAVAR KNÚTUR och SOFIA KARLSSON
Laholms Teater, Laholm 2023-09-24

SVAVAR KNÚTUR och SOFIA KARLSSON

Konsert på Laholms Teater

Konserten är uppdelad i två separata delar. I den första delen får vi se Svavar Knútur och efter paus framträder Sofia Karlsson.

Den som har upplevt en föreställning av Svavar Knútur kommer att minnas den länge. Hans framträdanden är en känslomässig berg-och-dalbana mellan att bli rörd till tårar till att gråta av skratt. Genom att ge uttryck för smärtan av de långa vintrarna, såväl som sömnlösheten i den 24 timmars lysande isländska sommarsolen, har Svavar förvandlats till en glad och extraordinär musiker. Han berättar om det hårda men inte glädjelösa livet för folket i Islands karga Västfjord med ”bomullsmjuk, nordisk hänförd folkmusik” (Rolling Stone). Brisbanes Rave Magazine krediterade honom med en ”svimningsframkallande röst” och lyfte fram den underbara enkelheten och de ofiltrerade känslorna i hans låtar. Underhållning när den är som bäst!

Sofia Karlsson är en av landets mest älskade musiker med såväl egenskrivet material som tolkningar. Sofia har fyra Grammispriser i Sverige och en i Danmark. Hon har även belönats med Stockholm stads tonsättarpris, Prins Eugens Kulturpris och även tilldelats Dan Andersson-stipendiet. Sofia Karlsson har samarbetat med artister såsom Rebecca Törnqvist, Svante Thuresson, Rikard Wolff och Martin Hederos. Sofia kommer att framföra musik från albumet “Svarta ballader” och hålla jubileumskonserter. “Vi firar att det var 15 år sedan mitt album gavs ut och uppmärksammar samtidigt 100-årsdagen av Dan Anderssons död. Jag kommer att bjuda på en helafton bland blånande berg och flacka dalar, där jag själv har den stora äran att få spela på en gitarr som tillhört Dan Andersson”.

Köp biljett

Information


Var: Laholms Teater, Laholm

När: 2023-09-24 16:00

Länkar:

Nyhetsbrev

Häng med i vad som händer, när det händer.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om kommande konserter, festivaler och andra evenemang direkt till din mejl.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev