Direkt till innehållet
En del av Region Halland
TONBRUKET
Kulturhuset Najaden, Halmstad 2023-11-07

TONBRUKET

Jazz i Halmstad

En blandning av stilar och uttryck som brukar kallas för jazz, men som egentligen är så mycket mer.
Musiken kan ses som en korsbefruktning mellan avantgarde, psykedelisk jazz, kraut och progressiv rock, där Tonbruket flyter bekymmerslöst mellan svängig jazz till mjuk och stillsam folkmusik, för att sedan sömlöst övergå till ursinnig rock. Kanske är det inte så konstigt med bandmedlemmar som har bakgrund från E.S.T., Wildbirds & Peacedrums och The Soundtrack of Our Lives. Att kollektivet skulle vara större än summan av dess individuella delar passar utomordentligt väl för att beskriva Tonbruket. Musikaliteten hos bandmedlemmarna ligger redan som det är på en hög nivå. I mötet med varandra skapas något större, en egen ljudvärld som trotsar genrebeskrivningar och som bäst och enklast bara beskrivs som just, Tonbruket. Gruppen släppte sin debutskiva 2010 och har vunnit flertalet svenska grammisar för sina album, men det är live som kvartettens egensinniga musik verkligen kommer till sin rätt.
På scen:
Dan Berglund (bas), Martin Hederos (klaviatur och fiol), Johan Lindström (gitarr och pedal steel), Andreas Werliin (trummor).

Tips! Missa inte jam-sessionen som leds av Per Thornberg inför konserten med start 18:00 på Foajéscenen i Kulturhuset.

Biljetter
Ordinarie pris: Vuxen 250:- Ungdom(t o m 25 år)/student 50:-
Medlem i Jazz i Halmstad: Vuxen 150 :- Ungdom(t o m 25 år)/student 20:-
Förköp tillgängligt via Halmstad Turistcenter/Halmstad Teater (Fredsgatan 5) tel 035-12 02 00 eller via www.ticketmaster.se
Eventuellt kvarvarande biljetter kan köpas i vår kassa som öppnar en timme innan konsertstart. OBS! Endast betalning med kort eller Swish: 123 105 99 22

Information


Var: Kulturhuset Najaden, Halmstad

När: 2023-11-07 20:00

Länkar:

Nyhetsbrev

Häng med i vad som händer, när det händer.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om kommande konserter, festivaler och andra evenemang direkt till din mejl.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev