Direkt till innehållet
En del av Region Halland
TRANSFIGURED LIGHT
Tullbrokyrkan, Falkenberg 2020-03-28

TRANSFIGURED LIGHT

INSTÄLLT

Tyvärr måste vi meddela att konserten är inställd. Falkenbergs Konsertförening tackar för förståelsen och det är vår förhoppning att kunna genomföra konserten vid ett senare tillfälle.

Amalie Stahlheim, cello
Guro Kleven Hagen, violin
David Huang, piano

Program
Wolfgang RihmFremde Szene III
Maurice RavelPianotrio a-moll
Arnold SchönbergVerklärte Nacht (arr. för pianotrio)


Cellisten Amalie Stalheim är norska och en av Skandinaviens mest lovande unga musiker. Hon vann Solistpriset 2018, som utdelas av Kungliga Musikaliska Akademien och är Sveriges största solisttävling. I och med detta är hon 2018-2020 Sveriges Radios P2:s ”Artist in Residence”.

Tidigare har Amalie vunnit första pris i Ljunggrenska tävlingen för unga musiker (2015) och Yamaha Music Foundation Europe Competition. På Verbier Festival i 2016 mottog Amalie det prestigefyllda Firmenich-priset.

Säsongen 2018/2019 inkluderar soloframträdanden med Kungliga Filharmonikerna, Göteborgs Symfoniker, Nordiska Kammarorkestern, Malmö SymfoniOrkester, Sveriges Radios Symfoniorkester och Norska Radions Symfoniorkester.

Amalie studerar nu för Torleif Thedéen och Kathryn Stott för att ta solistdiplom vid Norges Musikhögskola. Hon spelar på en cello byggd av F. Ruggieri 1687.

År 2014 var det den svensk-kinesiske pianisten David Huang som vann Solistpriset och utsågs till P2 Artist in Residence på Sveriges Radio, vilket lett till åtskilliga inspelningar och framträdanden. David Huang är en flitigt engagerad kammarmusiker på musikfestivaler runt om i landet. Han har erhållit flera priser vid diverse nationella tävlingar. Han har studerat för professor Stefan Bojsten vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, för Jiri Hlinka och Håvard Gimse vid Barratt Dues musikinstitut i Oslo (Masterexamen) och fick sitt solistdiplom vid Edsbergs slott för professor Mats Widlund 2015.

Guro Kleven Hagen är trots sin ungdom redan en mångfaldigt prisbelönad och internationellt uppmärksammad violinist, bland annat mottog hon det norska solistpriset 2010. Hon var också den första norska musiker att vinna den internationella Yehudi Menuhintävlingen samma år. Guro Kleven Hagen gjorde debut 2011 som solist i Tjajkovskijs violinkonsert med Oslo-Filharmonien under ledning av Jukka-Pekka Saraste och har sedan dess spelat med flera stora orkestrar. Sedan våren 2018 är hon konsertmästare i Norska Nationaloperans orkester. Violinen som Guro Kleven Hagen spelar på den så kallade Kreisler-Bergonzi byggd 1735-1740 och med Fritz Kreisler och Itzhak Perlman som tidigare ägare.

Information


Var: Tullbrokyrkan, Falkenberg

När: 2020-03-28 15:00

Länkar:

Nyhetsbrev

Häng med i vad som händer, när det händer.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om kommande konserter, festivaler och andra evenemang direkt till din mejl.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev