Direkt till innehållet
En del av Region Halland
TRIO CON BRIO COPENHAGEN
Aulan Osbeck, Campus Laholm, Laholm 2022-02-06

TRIO CON BRIO COPENHAGEN

INSTÄLLT

Laholms Konsertförening har pga rådande restriktioner valt att ställa in konserten.

Trion bildades av de två koreanska systrarna Soo-Jin Hong och Soo-Kyung Hong och den danske pianisten Jens Elvekjær i Wien 1999 och utmärkte sig redan 2002 genom att vinna 1:a pris i DR ́s Chamber Music Competition och 1: a pris vid tyska ARD-Wettbewerb i München.

Trio con Brio Copenhagen firade 2019 20-årsjubileum, en imponerande prestation i sig, men också 20 år där formkurvan har varit stabil och hög! Till exempel skrev The Washington Post efter en konsert i Kennedy Center: ”De lysande historierna är sanna. Trio con Brio Copenhagen håller högsta klass på dagens musikscen”, medan The Gramophone helt enkelt säger: ”En av de bästa kammarmusikkonserterna som jag har upplevt.”

Trions framgång fortsatte och de vann flera utmärkelser och tävlingar, som kulminerade i Kalichstein-Laredo-Robinson International Trio Award 2005. Denna utmärkelse gav dem ett antal konsertuppdrag i USA – och sedan dess har de framträtt på de mest prestigefyllda scenerna i världen, inklusive Carnegie Hall i New York, Concertgebouw i Amsterdam, Wigmore Hall i London, Pierre Boulez-Saal i Berlin och många fler. Flera ledande kompositörer har tillägnat verk åt trion, inklusive Per Nørgård, Bent Sørensen och Sven-David Sandström.

Trio con Brio Copenhagen spelade 2018 in samtliga Beethovens pianotrior. Den tredje och sista CD: n i samlingen släpptes 2019 och alla tre har fått utmärkta recensioner världen över.

Medverkande

Soo-Jin Hong, violin
Soo-Kyung Hong, cello
Jens Elvekjær, piano

Program

Sven-David Sandström
6 pieces

Ludwig van Beethoven
Pianotrio D-dur op 70 nr 1
”Spöktrion”

Pjotr Tjajkovskij
Trio i a-moll eller Shostakovich trio op. 67 eller Arensky trio

Information


Var: Aulan Osbeck, Campus Laholm, Laholm

När: 2022-02-06 17:00

Länkar:

Arrangörer

Nyhetsbrev

Häng med i vad som händer, när det händer.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om kommande konserter, festivaler och andra evenemang direkt till din mejl.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev