Direkt till innehållet
En del av Region Halland
TRIO NASTELA
Släp Kyrka, Särö 2021-11-20

TRIO NASTELA

Modernt och omodernt - klassiskt i Särö

Trio Nastela

Trio Nastela består i vanliga fall av Sebastian Stevensson, fagott, Emmanuel Laville på oboe och Asuka Nakamura på piano. På grund av förhinder för Emmanuel spelar idag Verity Gunning-Olsson oboedelen i trions konsert.
Med programmet Modernt och omodernt vill trion presentera ny och gammal musik både som originalmusik och som transkriptioner. Trio med oboe, fagott och piano är ju en systerensemble till standardpianotrion violin, cello och piano men märkligt nog finns inte så mycket originalmusik för den. Idag spelas därför en Trio skriven av Maria Lithell Flyg samtidigt som det spelas kända och okända transkripioner av Haydn, Beethoven och Glinka.

Medverkande

Sebastian Stevensson, fagott

Asuka Nakamura, piano

Verity Gunning-Olsson, oboe

 

Asuka och Sebastian

Sebastian Stevensson, ursprungligen från Sigtuna, började spela klarinett innan han som tioåring bytte till fagott. Efter studier för Knut Sönstevold vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm flyttade Sebastian till Mannheim i Tyskland där undervisning för Ole Kristian Dahl tog vid. Idag är han solofagottist i Danmarks Radio Symfoni-Orkestret och undervisar vid Det Danske Kongelige Musikkonservatorium. Under 2015 arbetade Sebastian även som solofagottist i Münchner Philharmoniker under Valerij Gergijev. Som gästmusiker har han samarbetat med orkestrar som London Philharmonic Orchestra, Kungliga Filharmonikerna och Deutsches Symphonie-Orchester Berlin. Sebastian är 2016 års vinnare av det prestigefulla Solistpriset.

Asuka Nakamura började spela piano vid tre års ålder i Nagoya, Japan och redan vid nio års ålder gjorde hon solistdebut med Mozarts välkända Pianokonsert nr 23. Asuka studerade för Staffan Scheja på Kungl. Musikhögkolan i Stockholm med start 2002 och när hon avslutade sina studier belönades hon med jetongmedalj, något som bara tilldelas de allra främsta på avancerade påbyggnadsutbildningar. Asuka har framträtt, inte bara i Japan och Sverige, utan även i Manchester, Oxford och Budapest, hållit soloafton hos Beethovensällskapet i London och varit solist med Krakowsymfonikerna i Polen.

 

Verity

Verity Gunning-Olsson är Västerås Sinfoniettas solooboist. Hon har även uppträtt som gästande solooboist i orkestrar som London Symphony Orchestra, Kungliga Hovkapellet, Svenska Kammarorkestern, Göteborgs Symfoniker, Sveriges Radios Symfoniorkester, Kungliga Filharmonikerna, Gürzenich Orchester Köln med flera.

Program

Modernt och omodernt

Haydn Trio D-dur XV 16

 1. Allegro
 2. Andantino piu tosto allegretto
 3. Vivace assai

 

Valfridsson Svanhamnen för fagott och piano (2017/2021)

 1. (2017/2021, uruppförande i dagens version)

 

L van Beethoven Gassenhauertrio op. 11 Bb-dur

 1. Allegro con brio
 2. Adagio
 3. Thema con Variazioni


PAUS

Maria Lithell Flyg   Trio för oboe, fagott och piano (2021)

 

Saint-Saëns   Sonat för oboe och piano op. 166

 1. Andantino
 2. Ad libitum – allegretto – ad libitum
 3. Molto allegro

 

Glinka   Trio Pathétique i d-moll

 1. Allegro moderato
 2. Scherzo vivace
 3. Largo
 4. Allegro con spirito

 

 

Information


Var: Släp Kyrka, Särö

När: 2021-11-20 16:00

Länkar:

Arrangörer

Särö Musiksällskap

Nyhetsbrev

Häng med i vad som händer, när det händer.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om kommande konserter, festivaler och andra evenemang direkt till din mejl.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev