Direkt till innehållet
En del av Region Halland
TRIO SKANDINAVIA
Släp Kyrka, Kungsbacka 2022-02-26

TRIO SKANDINAVIA

Pianotrio i Släp kyrka

Trio Skandinavia har på kort tid etablerat sig som en av Sveriges mest lovande kammarmusikensembler. Trions medlemmar representerar alla de skandinaviska länderna; Kern Westerberg från Danmark, Daniel Hormazábal från Sverige och Amalie Stalheim är från Norge.

Vilka är Trio Skandianvia?

Trio Skandinavia är tre goda vänner som fann varandra genom sina gemensamma ambitioner och outtröttliga strävan efter musikalisk perfektion.

Varför fiol, piano och cello?

Kern – fiol. Min storasyster spelar fiol. Så då ville jag och min tvillingbror också börja när vi var 4 år. De flesta av mina vänner spelade också fiol och det var nog hela gemenskapen som fick mig att vilja fortsätta. Jag spelade som solist med orkester för första gången när jag var tolv och där började jag se och drömma om en framtid som musiker.

Daniel – piano. Hela min resa började när jag var 11 år och råkade höra en kille i skolan spela rosa pantern på piano. Jag blev alldeles tagen och ville inget hellre än att lära mig spela själv. Vi hade inget riktigt piano hemma, men däremot fanns det en elektrisk elorgel från 70-talet som jag kopplade in och på den tog jag mina första stapplande steg. Men det var inte förrän två år senare då jag för första gången hörde Rachmaninovs tredje pianokonsert som jag verkligen kände att det var vid pianot jag ville tillbringa mitt liv.

Amalie – cello. Mina föräldrar är musiker, och det har alltid varit mycket musik hemma. Min storasyster började spela fiol och jag började spela piano ungefär samtidig. Men jag tyckte det såg så kul ut att spela i min hemstads ungdomsorkester, där min syster spelade, så då bytte jag till cello. När jag blev lite äldre hittade jag ett youtube-klipp av Jaqueline du Pre och jag blev helt tagen av hur fantastiskt vackert hon spelade på sin cello. Hon var definitivt min största inspiration under uppväxten, och en stor anledning till att jag började drömma om att en gång få spela lika fritt och lekfullt som henne

Program

Kommer att beslutas inom kort.

Information


Var: Släp Kyrka, Kungsbacka

När: 2022-02-26 16:00

Länkar:

Nyhetsbrev

Häng med i vad som händer, när det händer.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om kommande konserter, festivaler och andra evenemang direkt till din mejl.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev