Direkt till innehållet
En del av Region Halland
VIVAN BUCZEK FEAT. SEAMUS BLAKE
Varbergs Teater, Varberg 2022-03-21

VIVAN BUCZEK FEAT. SEAMUS BLAKE

Dynamisk, närvarande och spontan jazz i Varberg

Vivian och Seamus ackompanjeras av multitalangen, arrangören och pianisten Martin Sjöstedt tillsammans med sin trio bestående av danska legendariske basisten Jesper Bodilsen och svenske nya trum-talangen Adam Ross.

Vivian Buczek är hyllad både i Sverige och utomlands. Vivian äger scenen och hänför publiken med sin genuina färgstarka närvaro. Hon behärskar jazzens idiom med en ödmjuk självklarhet oavsett vad hon tar sig an och bär stolt vidare den kvinnliga jazzvokalens fackla.

På nästkommande skiva ROOTS dyker Vivian Buczek ner i sina rötter och belyser hur viktiga dessa är för henne. Vivian har musiken djupt ner i själen och blodet då hon är uppvuxen i ett polsk/svenskt jazzmusikerhem där jazzen, bluesen, soulen och svänget flödade konstant och där denna genomgående röda tråd alltid har varit en ledstjärna i hennes uppväxt och musicerande.

Vivian återvänder till sina musikaliska rötter i en ny internationell konstellation. En saxofonist med världsrykte medverkar exklusivt på skivan och konserten med sitt otroligt färgstarka och dynamiska spel, Seamus Blake. Kanadensaren är uppvuxen i New York där han slog genom och spelat genom åren med många av vår tids ledande jazzikoner som Anita O’day, John Scofield, Randy Brecker, Avishai Cohen, legendariska Mingus Big Band för att nämna några.

På scenen

Vivian Buczek -Vokal
Seamus Blake – Tenor Saxofon
Martin Sjöstedt -Piano
Jesper Bodilsen – Bas
Adam Ross – Trummor 

Sagt i media

”Om inget annat oförutsett inträffar kommer Vivian en lång tid framöver att ligga främst bland våra jazzsångerskor. Hon har allt; känsla, timing, rytmik, frasering, artikulation och en underbar humor med glimten i ögat”. 

Information


Var: Varbergs Teater, Varberg

När: 2022-03-21 19:00

Länkar:

Nyhetsbrev

Häng med i vad som händer, när det händer.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om kommande konserter, festivaler och andra evenemang direkt till din mejl.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev