Direkt till innehållet
En del av Region Halland
VIVAN BUCZEK
Varbergs Teater, Varberg 2022-03-21

VIVAN BUCZEK

Dynamisk, närvarande och spontan jazz i Varberg

Vivian Buczek är en av våra främsta jazzsångerskor med fyra soloskivor bakom sig. Hon har en enastående bredd och känsla för jazzens idiom och har gjort en rad framträdanden med både internationella och svenska storheter.

Hon äger scenen och hänför publiken med sin genuina färgstarka närvaro. Hon behandlar jazzen med en ödmjuk självklarhet oavsett vad hon tar sig an och bär stolt vidare den kvinnliga jazzvokalens fackla. Vivian har musiken djupt ner i själen och blodet då hon är uppvuxen i ett två polsk/svenskt jazzmusikerhem där jazzen, bluesen, soulen och svänget flödade. Hon är utbildad till sångpedagog vid Malmö Musikhögskola och började uppträda redan under sin studietid runt om i Sverige, Polen och andra länder. 

Vivian återvänder till sina musikaliska rötter i en ny internationell konstellation. En saxofonist med världsrykte medverkar exklusivt på skivan och konserten med sitt otroligt färgstarka och dynamiska spel, Seamus Blake. Kanadensaren är uppvuxen i New York där han slog genom och spelat genom åren med många av vår tids ledande jazzikoner som Anita O’day, John Scofield, Avishai Cohen, legendariska Mingus Big Band m.fl. 

Kompet består av multitalangen arrangören och pianisten Martin Sjöstedt, danska basvirtuosen Jesper Bodilsen och den yngre svenska generationens trumstjärna Adam Ross. Gruppen gör i mars 2022 en lång turné i Sverige med nya skivan ROOTS.

Seamus Blake räknas som en av vår tids största stilbildare på saxofon. Hans tolkningar av klassiska jazzkompositioner har alltid något högst nutida över sig. I samarbeten tillsammans med jazzgiganter som Wayne Shorter och Herbie Hancock har han tagit plats och självklart hävdat sitt sofistikerade saxofonspel. En annan av vår tids stora – John Scofield – har kallat honom ”extraordinär, en total saxofonist”. 

På scenen

Vivian Buczek -Vokal
Seamus Blake – Tenor Saxofon
Martin Sjöstedt -Piano
Jesper Bodilsen – Bas
Adam Ross – Trummor 

Sagt i media

”Om inget annat oförutsett inträffar kommer Vivian en lång tid framöver att ligga främst bland våra jazzsångerskor. Hon har allt; känsla, timing, rytmik, frasering, artikulation och en underbar humor med glimten i ögat”. 

Information


Var: Varbergs Teater, Varberg

När: 2022-03-21 19:00

Länkar:

Nyhetsbrev

Häng med i vad som händer, när det händer.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om kommande konserter, festivaler och andra evenemang direkt till din mejl.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev