Direkt till innehållet
En del av Region Halland

Checklista/corona - möten

Att tänka på när du ska arrangera större möten, föreläsningar, workshop, inspirations- och fortbildningsdagar.

Med anledning av spridningen av det nya Coronaviruset som orsakar sjukdomen covid-19 vill vi informera våra arrangörer om rutiner i samband med möten, föreläsningar, workshop, inspirations- och fortbildningsdagar.

Ett publikt arrangemang ska upplevas som tryggt och säkert. Här listas några åtgärder att vidta i enlighet med myndigheternas rådande restriktioner och rekommendationer, med fokus på avstånd och hygien:

Inför arrangemanget

 • Tillåt endast föranmälningar till arrangemanget, för att ha kännedom om antal personer som kommer befinna sig på plats.
 • Informera besökare, om möjligt direkt via mail, eller via marknadsföring om vad de kan vänta sig på plats, hur arrangemanget är covid-19-anpassat samt att de ska avstå från deltagande och stanna hemma vid minsta sjukdomssymptom.

Ankomst till arrangemanget

 • Öppna lokalen i god tid, för att möjliggöra ett lugnt insläpp och undvika trängsel.
 • Om möjligt, låt publikvärdar/funktionärer assistera vid in- och utgång till lokalen och påminn besökare om att hålla avstånd.
 • Se till att det finns tydligt skyltning av råden om att stanna hemma vid sjukdom och att ha god handhygien.
 • Placera en handspritstation synlig vid ankomst/entré.

Hygien

 • Ge tillgång till så många toaletter som möjligt, utrustade med tvål och pappershanddukar. Även handdesinfektion bör finnas på flera platser i lokalen.
 • Rengör särskilt utsatta ställen som handtag och ledstänger inför, och vid behov även under, varje arrangemang.
 • Undvik att byta om i allmänna omklädningsrum.

Lokal

 • Antal platser till arrangemanget ska anpassas efter lokalen, dock för närvarande högst 50 st. Från 20201124 får endast åtta (8) personer förekomma vid allmän sammankomst.
 • Anpassa sittplatser med avstånd/tomma platser mellan olika sällskap.
 • Se över och skapa tydliga flöden i lokalerna för att säkerställa gott om plats för varje besökare, om möjligt separata in- och utgångar i lokalen.
 • Markera med skyltar eller golvdekaler där köbildning kan förväntas – vid entréer, eventuell servering, toaletter, garderob etc.

Servering

Vid eventuell servering – erbjud ett begränsat sortiment med slutna förpackningar eller färdiga portioner.

Längd på arrangemanget

Långvariga (mer än ett par timmar) händelser kan öka risken för smittspridning. Arrangera i största möjliga mån korta evenemang. Både för arrangörens representanter och deltagare gäller att avstå från besök och stanna hemma om man upplever minsta sjukdomssymptom.

Tillstånd

Ta reda på om arrangemanget omfattas av ordningslagen och kräver tillstånd, eller behöver en anmälan skickas till polisen? Länk till polisens webbsida med ansökningsblankett.

Tips på länkar

Folkhälsomyndigheten: aktuell information om covid-19 finns på Folkhälsomyndighetens webbsida

Region Halland: aktuell information om läget i Halland finns på Region Hallands webbsida

Skyltar

Här nedan finns länkar till pdf-filer för utskrift av skyltar med påminnelse om att hålla avstånd samt att hålla god handhygien.

2m_Regeln_A3_Tryck2

Tvätta_händerna_A3_Halland-1

Uppdaterad 20201103

Nyhetsbrev

Häng med i vad som händer, när det händer.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om kommande konserter, festivaler och andra evenemang direkt till din mejl.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev