Direkt till innehållet
En del av Region Halland

Inställda evenemang

Här kan du läsa mer om hur Musik Hallandia hanterar inställda föreställningar i samband med restriktioner för artister och publik inom ramen för virusspridning.

Vi följer utvecklingen

Det är viktigt att våra gäster, medarbetare och samarbetspartners kan känna sig trygga.
I nuläget genomför vi våra föreställningar som har färre än 50 platser i salongen.

27 mars föreslog Folkhälsomyndigheten regeringen att regeringen ytterligare ska begränsa det tillåtna antalet deltagare vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar, från 500 till 50.

Vi följer utvecklingen och har en beredskap att agera efter nya direktiv från myndigheterna. Detta kommuniceras i så fall här och direkt med berörda kunder.

Om du vill avboka din biljett ska du kontakta ansvarig arrangör för att få veta mer kring gällande regelverk. Alla kontakter till våra arrangörer finns under respektive evenemang.

Vi vill underlätta för kulturskapare i Halland

Med anledning av den rådande situationen med det nya coronaviruset och covid-19 har Kultur i Halland och driftnämnd Kultur och skola beslutat att undersöka hur vi från vårt håll kan motverka de negativa konsekvenserna av situationen. Vi har bland annat tagit fram en enkät med några enkla frågor för att kontrollera status hos våra halländska kulturskapare.

Enkäten var öppen till 6 april, tack alla 257 som svarade. Nu pågår en analys av alla svaren och resultatet redovisas här på vår webb inom kort.

Fördjupad information om hur Musik Hallandia hanterar inställda evenemang

Musik Hallandia följer regeringens beslut om publikrestriktioner för att möta kravet att inte överstiga 50 vid en sammankomst. Det är upp till respektive arrangör och/eller artist att ställa in konserter oavsett anledning. Inställda arrangemang kommuniceras här på vår webbsida och på Musik Hallandias FB-sida.

Ansvarig arrangör avgör hur de hanterar berörda biljettköpare och om de erbjuder återköp av biljetter eller byte till annan föreställning. Biljettköpare som känner sig sjuka och har hosta bör stanna hemma för att inte smitta andra, oavsett om det gäller virus eller annan förkylning.
Om man tillhör någon av riskgrupperna eller av andra skäl önskar byta biljett till en annan föreställning är man välkommen att kontakta respektive arrangör.

Frågor & svar

Hur tänker ni kring inresta artister och musiker?

Musik Hallandia har en nära dialog med alla arrangörer och föreningar, artister och musiker som gästar Hallands scener och i dagsläget finns ingen anledning till oro. I de fall bokade artister eller musiker kommer ifrån eller har varit i områden som UD avråder att resa till med anledning av viruset, tar vi enskilda beslut mot bakgrund av det.

Hur tänker ni kring besökare?

Folkhälsomyndigheten uppmanar resenärer som vistats i ett utsatt område de senaste 14 dagarna att vara uppmärksamma på sitt mående och undvika att smitta andra. Den som känner sig sjuk och har hosta bör överhuvudtaget stanna hemma för att inte smitta andra, oavsett om det gäller virus eller annan förkylning.

Går det att få pengarna tillbaka om jag inte vill gå på en föreställning som jag har köpt biljett till?

Musik Hallandia återlöser inte köpta biljetter. Vid inställd föreställning tas beslut av respektive arrangör och biljettbolag. Kontaktuppgifter till arrangörer hittar du vid varje evenemang.

Var finns mer information?

På Folkhälsomyndigheten finns mer information om coronaviruset och det aktuella läget och på Region Hallands sida finns en bra länksamling.

https://www.regionhalland.se/om-region-halland/smittskydd/information-om-det-nya-coronaviruset/

Nyhetsbrev

Häng med i vad som händer, när det händer.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om kommande konserter, festivaler och andra evenemang direkt till din mejl.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev