Direkt till innehållet
En del av Region Halland

CHIAROSCURO QUARTET - KVARTETT

Kända och okända pärlor.

Chiaroscuro Quartet bildades 2005 och denna internationella ensemble framför främst musik från de klassiska och tidiga romantiska perioderna på sensträngar och med tidstrogna stråkar. Kvartettens unika klang beskrevs av The Observer som ”en chock för öronen av bästa slag” och är hyllad av publik och kritiker över hela Europa.

Chiaroscuro Quartet vann det tyska priset Förderpreis Deutschland-funk / Musikfest Bremen 2013 och fick ett av Tysklands mest prestigefyllda CD-pris, Preis der Deutschen Schallplattenkritik 2015. Sedan 2009 har Chiaroscuro Quartet varit artist-in-residence i Port-Royal-des-Champs utanför Paris.

Programmet innehåller fantastiska verk av tonsättare som Joseph Haydn, Ludwig Van Beethoven och Franz Schubert och vi får också upptäcka Emilie Mayers enastående stråkkvartett.

Medverkade

Alina Ibragimova, violin
Pablo Hernán Benedí, violin
Emilie Hörnlund viola
Claire Thirion, cello

Chiaroscuro Quartet
Chiaroscuro Quartet

Program 2021

Joseph Haydn
Stråkkvartett nr 32 C-dur op 33 nr 3 Hob. III:39 ”Fågelkvartetten”

Emilie Mayer
Stråkkvartett g-moll op 14

PAUS

Ludwig Van Beethoven
Stråkkvartett nr 9 C-dur op 59 nr 3 ”Razumovskij”

Program 2022

Joseph Haydn
Stråkkvartett nr 32 C-dur op 33 nr 3 Hob. III:39 ”Fågelkvartetten”

Emilie Mayer
Stråkkvartett g-moll op 14

PAUS

Franz Schubert
Stråkkvartett nr 15 G-dur op 161 D 887

Period

7–10 dec 2021

4–10 apr 2022

Pris

22.000 kr exkl. moms

 

 • Kundkorg

  Beställ senast 26 februari

  Din beställning ska vara hos Patric Aurell senast 26 februari. Alla angivna priser är grundpriser d v s 25% moms tillkommer. Angivna priser gäller för beställare/arrangörer inom regionerna Skåne, Kronoberg, Halland, Blekinge och Kalmar län. De produktioner som involverar längre resor och/eller övernattningar kan kräva att vi får in fler än en beställning och vi reserverar oss i dessa fall mot enstaka beställning. Berörs du av detta får du meddelande snarast efter sista beställningsdatum. Observera att uppgifter om program som anges här kan ändras efter att denna sida publicerats. För mer detaljerad programinformation - kontakta Patric Aurell.
 • Ladda ner

  Ladda ner

  Observera att samtliga fyra regionala musikinstitutioners logotyper ska finnas med i arrangörens information och marknadsföring av konserten. För att ladda ner logotyper, följ länken till Musik i Syds sida.


  Musik i Syd

 • Kontaktsymbol

  Kontaktuppgifter kammarmusik

  Är du arrangör i Halland och vill beställa en konsert, kontakta Patric Aurell, musikproducent på Musik Hallandia, kontaktuppgifter nedan.


  Patric Aurell

 • Samarbete

  Musik Hallandia producerar tillsammans med Musik i Syd, Musik i Blekinge och Länsmusiken i Kalmar den årliga utbudskatalogen Legato. Utbudet tas fram i samråd med våra sydsvenska kammarmusikarrangörer och målet är att erbjuda en variation av olika program och inriktningar, konstellationer och klanger med såväl svenska som internationella artister och ensembler.

Nyhetsbrev

Häng med i vad som händer, när det händer.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om kommande konserter, festivaler och andra evenemang direkt till din mejl.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev