Direkt till innehållet
En del av Region Halland

MAGNUS LINDGREN o MATS BERGSTRÖM - DUO

Seriöst och lekfullt. Två musiker som inspireras och tar intryck av varandras musicerande.

Magnus Lindgren och Mats Bergström har känt varandra länge och möttes musikaliskt först genom artister som t.ex. Malena Ernman och Nils Landgren. Det var bara en tidsfråga innan duo-samarbetet skulle ta form. Båda tycktes ha en önskan att förena klassisk musik med ett friare musicerande och båda är svaga för den brasilianska musiken. Detta är två musiker som inspireras och tar intryck av varandras musicerande.

Mats Bergström är född 1961 i Gävle och utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och Juilliard School of Music i New York. Han debuterade 1983 i Wigmore Hall i London och har sedan dess kommit att bli en framgångsrik solist, ackompanjatör och ensemblemusiker.

Magnus om Mats
Varje gång jag lyssnar eller spelar med Mats Bergström så slås jag av hans nyfikenhet och djup som verkar komma från ett musik-aliskt universum som sträcker sig från J.S. Bach till Charlie Parker. Som den världsstjärna han är på den klassiska scenen är det en inspiration att höra honom röra sig f ritt i olika stilar och att få göra tolkningar tillsammans med Mats i en rad varierande stilar där improvisationen är ständigt närvarande.

Magnus Lindgren, född 1974 i Västerås, är en mycket uppskattad och flitigt anlitad svensk jazzmusiker och kompositör. Sitt stora genombrott fick han med albumet Paradise Open som belönades med en Grammis och ”Gyllene Skivan”.

Mats om Magnus
Jag blir alltid inspirerad av att höra och se Magnus i aktion, hans f rimodiga inställning och avsaknad av all ängslighet är något jag försöker ta intryck av!”

Medverkande

Mats Bergström, gitarr
Magnus Lindgren, saxofon, flöjt och klarinett

Magnus Lindgren och Mats Bergström
Magnus Lindgren och Mats Bergström.

Program

Astor Piazzolla
Tangons historia
Café 1930
Nattklubb 1960

Johann Sebastian Bach
Air (arr. Till Brönner)

Antonio Carlos Jobim
Chega de saudade
Samba de avião

Magnus Lindgren
Copaflat Chico Buarque
–Quem te viu, quem te vê

Baden Powell
Chôro para metrónomo

Rubem Leal Brito
Modulando

Period

9–14 okt 2021

29 jan-3 feb 2022

Pris

16.000 kr exkl. moms

 • Kundkorg

  Beställ senast 26 februari

  Din beställning ska vara hos Patric Aurell senast 26 februari. Alla angivna priser är grundpriser d v s 25% moms tillkommer. Angivna priser gäller för beställare/arrangörer inom regionerna Skåne, Kronoberg, Halland, Blekinge och Kalmar län. De produktioner som involverar längre resor och/eller övernattningar kan kräva att vi får in fler än en beställning och vi reserverar oss i dessa fall mot enstaka beställning. Berörs du av detta får du meddelande snarast efter sista beställningsdatum. Observera att uppgifter om program som anges här kan ändras efter att denna sida publicerats. För mer detaljerad programinformation - kontakta Patric Aurell.
 • Ladda ner

  Ladda ner

  Observera att samtliga fyra regionala musikinstitutioners logotyper ska finnas med i arrangörens information och marknadsföring av konserten. För att ladda ner logotyper, följ länken till Musik i Syds sida.


  Musik i Syd

 • Kontaktsymbol

  Kontaktuppgifter kammarmusik

  Är du arrangör i Halland och vill beställa en konsert, kontakta Patric Aurell, musikproducent på Musik Hallandia, kontaktuppgifter nedan.


  Patric Aurell

 • Samarbete

  Musik Hallandia producerar tillsammans med Musik i Syd, Musik i Blekinge och Länsmusiken i Kalmar den årliga utbudskatalogen Legato. Utbudet tas fram i samråd med våra sydsvenska kammarmusikarrangörer och målet är att erbjuda en variation av olika program och inriktningar, konstellationer och klanger med såväl svenska som internationella artister och ensembler.

Nyhetsbrev

Häng med i vad som händer, när det händer.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om kommande konserter, festivaler och andra evenemang direkt till din mejl.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev