Direkt till innehållet
En del av Region Halland

MATILDA LINDHOLM - SOLO

Matilda Lindholm är en flitigt engagerad och efterfrågad pianist - både som kammarmusiker och solist. Här får vi höra musik av Amy Beach, Claude Debussy och jubilarerna Ludvig van Beethoven och Wilhelm Stenhammar.

MUSIKHÖGSKOLAN I MALMÖ, DIPLOM

Matilda Lindholm är en flitigt engagerad och efterfrågad pianist – både som kammarmusiker och solist. Efter studier på Kungliga Musikhögskolani Stockholm och Edsberg tog hon sin diplomexamen våren 2020, där hon under sex års tid studerade för Stefan Bojsten och Mats Widlund.

Matilda har vid sidan om sina studier framträtt regelbundet i Sverige i många olika sammanhang. År 2016 gjorde hon tillsammans medmezzosopranen Karin Osbeck en turné i Nordamerika i samband med Jenny Lind-stipendiet, och hon har även spelat i bl.a. Lettland, Finland och Frankrike. I höstas gjorde Matilda tillsammans med Pianovisions en lunchkonsertserie runtom Stockholm. Projektet kallades för Pianovisions Around Stockholm och syftade till att sprida den klassiska musiken till en bredare publik.

Ett viktigt fokus i Matildas musikerskap är att ta fram verk av tonsättare som sällan får samma spridning som mer etablerad repertoar. Senast hösten 2020 spelade Matilda Amy Beachs sällan framförda pianokonsert i Ciss-moll tillsammans med KMH:s symfoniorkester.

Som solist har Matilda därtill spelat pianokonserter av bland andra Sjostakovitj, Andrea Tarrodi och Edvard Grieg. Vid sidan av solo- och kammarmusikkarriären jobbar Matilda dessutom som instuderare på Kulturamas Operastudio.

I denna konsert får vi höra musik av Amy Beach, Claude Debussy och jubilarerna Ludvig van Beethoven och Wilhelm Stenhammar.

Matilda Lindholm
Matilda Lindholm. Foto Jovana Soljaga.

Program

Amy Beach
Four Sketches op. 15
– In Autumn
– Phantoms
– Dreaming
– Fire-flies

Claude Debussy
Images 2
– Cloches à travers les feuilles
– Et la lune descend sur la
– temple qui fut
– Poisson d’Or

PAUS

Wilhelm Stenhammar
Pianosonat i g-moll

Ludvig van Beethoven
Pianosonat no.30 E-dur1 op 109 i

Period

Enligt överenskommelse

Pris

5 000 SEK ex moms

Produktionen sker i samarbete med Musikhögskolan i Malmö, Lunds universitet.

 

 • Kundkorg

  Beställ senast 26 februari

  Din beställning ska vara hos Patric Aurell senast 26 februari. Alla angivna priser är grundpriser d v s 25% moms tillkommer. Angivna priser gäller för beställare/arrangörer inom regionerna Skåne, Kronoberg, Halland, Blekinge och Kalmar län. De produktioner som involverar längre resor och/eller övernattningar kan kräva att vi får in fler än en beställning och vi reserverar oss i dessa fall mot enstaka beställning. Berörs du av detta får du meddelande snarast efter sista beställningsdatum. Observera att uppgifter om program som anges här kan ändras efter att denna sida publicerats. För mer detaljerad programinformation - kontakta Patric Aurell.
 • Ladda ner

  Ladda ner

  Observera att samtliga fyra regionala musikinstitutioners logotyper ska finnas med i arrangörens information och marknadsföring av konserten. För att ladda ner logotyper, följ länken till Musik i Syds sida.


  Musik i Syd

 • Kontaktsymbol

  Kontaktuppgifter kammarmusik

  Är du arrangör i Halland och vill beställa en konsert, kontakta Patric Aurell, musikproducent på Musik Hallandia, kontaktuppgifter nedan.


  Patric Aurell

 • Samarbete

  Musik Hallandia producerar tillsammans med Musik i Syd, Musik i Blekinge och Länsmusiken i Kalmar den årliga utbudskatalogen Legato. Utbudet tas fram i samråd med våra sydsvenska kammarmusikarrangörer och målet är att erbjuda en variation av olika program och inriktningar, konstellationer och klanger med såväl svenska som internationella artister och ensembler.

Nyhetsbrev

Häng med i vad som händer, när det händer.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om kommande konserter, festivaler och andra evenemang direkt till din mejl.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev