Direkt till innehållet
En del av Region Halland

MUSICA VITAE - ENSEMBLE

Här ryms barock och romantik likväl som modernism och samtida musik från olika genrer.

Musica Vitae är orkestern som tar livets musik till den enskilde lyssnaren. Med stringent elegans hanterar de 15 stråkarna konstmusikens alla världar. Här ryms barock och romantik likväl som modernism och samtida musik från olika genrer. Att lyssna till Musica Vitae är intimt och nära, storslaget och färgsprakande dramatiskt. Med konstnärlige ledaren Benjamin Schmid i spetsen presenterar ensemblen okonventionella musikaliska kombinationer och knyter ständigt nya kontakter med ledande solister, musiker och tonsättare, världen över.

Musica Vitae framträder på små och stora scener i Sverige och utomlands. 2018 turnerade orkestern till både Schweiz och Japan och orkesterns mångsidiga repertoar syns, hörs och recenseras regel-bundet i både digital och tryckt media. Missa inte chansen att gästas av Sveriges mest spännande kammarorkester!

Musica Vitae
Musica Vitae

 

Program 2021/22

9+11 september 2021

Österrike: Tyskland
Benjamin Schmid, violin och konstnärlig ledning. Christian Lettner, trummor
Pris: 20.000 kr exkl. moms
Österrike och Tyskland har varit drivande i den klassiska musikens utveckling sedan 1600-talet och i denna konsert bjuder vi på både äldre och ny musik från dessa länder. Franz Schuberts Rondo och Max Bruchs konsert inleder konserten som sedan avslutas med nutida, jazzinspirerad musik av Friedrich Gulda och ett uruppförande av Florian Willeitner.

Violinisten Benjamin Schmid är från och med oktober 2020 ny konstnärlig ledare för Musica Vitae. Benjamin Schmid anses vara en av vår tids mest mångsidiga violinister.

24–25 oktober 2021

Solistprisvinnare Laura Michelin
Laura Michelin, flöjt. Artist ej klar för harpa.
Pris: 16.000 kr exkl. moms
Med motiveringen ”makalös kombination av briljant teknik, stor utstrålning och smittande spelglädje” vann Laura Michelin Solistpriset 2020. I denna konsert får ni höra henne tillsammans med Musica Vitaes stråkar och på programmet står bland annat Gunnar de Frumeries Pastoral svit.

6–8 november 2021

Fyra sista sånger
Amelia Jakobsson, sopran. Johan Ullén, piano. Artist ej klar för horn
Pris: 18.000 kr exkl. moms
Vier letzte Lieder, de sista sångerna Richard Strauss komponerade, framförs här i ett nytt arrangemang för sopran, stråkar, horn och piano. Dessa gripande och oändligt vackra sånger samsas med musik av bland annat Alma Mahler och konserten blir en stämningsfull stund i Allhelgonatid.

20–21 november 2021

Flamencons magi
Benjamin Schmid, violin och konstnärlig ledning. Fuensanta la Moneta, flamencodans. Augustin Diassera, slagverk.
Pris: 21.000 kr exkl. moms
Tillsammans med en av världens främsta flamencodansare, spanska Fuensanta la Moneta, bjuder vi på en helt unik konsert där musik av Domenico Scarlatti blandas med dans och slagverk, allt under ledning av Benjamin Schmid.
Observera att denna konsert kräver en scenyta på minst 8*8 meter.

12–13 december 2021

Musik i juletid
Hannes Öberg, baryton
Pris: 15.000 kr exkl. moms
Hannes Öberg är en av Sveriges mest lovande unga sångare och han är redan flitigt engagerad i Tyskland och på de svenska operahusen. Här bjuder vi på en stämningsfull konsert i juletid där våra mest älskade julsånger blandas med mer okända pärlor.

17–18 januari 2022

Byn
Vokalharmonin (12 sångare). Blåsmusiker och slagverkare. Fredrik Malmberg, dirigent
Pris: 20.000 kr exkl. moms
Örjan Fahlströms nyskrivna stycke Byn bygger på Sara Lidmans genombrottsroman Tjärdalen. Med tydlig inspiration från jazzens tonspråk presenteras här ett fascinerande uruppförande där Musica Vitae musicerar tillsammans med några av nordens främsta jazz-musiker.

10+13 februari 2022

Violinissimo
Benjamin Schmid, violin och konstnärlig ledning. Linus Roth, violin. Dorota Siuda, violin
Pris: 20.000 kr exkl. moms
Violiner gånger tre! Här presenterar Musica Vitae Johann Sebastian Bachs sällan spelade konsert för tre violiner med Benjamin Schmid, Linus Roth och orkesterns egen konsertmästare Dorota Siuda som solister. Tyske Linus Roth är också solist i Mieczyslaw Weinbergs allt mer uppskattade violinkonsert och dessutom spelar orkestern Weinbergs kammarsymfoni och Dmitrij Sjostakovitjs Preludium och Scherzo.

5-6 mars 2022

Från barock till nutid
Robin Michael, cello och musikalisk ledning.
Pris 17.000 kr exkl. moms
Robin Michael framträder regelbundet med några av världens främsta orkestrar och han är särskilt intresserad av tidig och nutida musik. I denna konsert leder han orkestern i barockmusik av bl.a. Matthew Locke och Jean-Philippe Rameau och vi får också höra nutida musik av Pierre Boulez. Dessutom är Robin Michael solist i Joe Cutlers cellokonsert, komponerad 2005.

19-20 mars 2022

Torleif Thedéen spelar ryskt
Torleif Thedéen, cello och musikalisk ledning.
Pris: 19.000 kr exkl. moms
En av Sveriges största stjärnor på den internationella musikscenen återvänder till Musica Vitae för att spela musik av Pjotr Tjajkovskij och Dmitrij Sjostakovitj. Dessutom leder han orkestern i musik av Béla Bartók. Med sig har Thedéen Mstislav Rostropovitjs berömda Guadagnini-cello från 1783 som han numera disponerar.

7 + 9-10 april 2022

Benjamin Schmid spelar Paganini
Benjamin Schmid, violin och konstnärlig ledning.
Pris: 20.000 kr exkl. moms
Vår konstnärlige ledare Benjamin Schmid tar sig här an en av de mest virtuosa violinkonserter som finns, Niccolò Paganinis Konsert nr 2 och han leder också orkestern i Antoni Dvořáks älskade Serenad och Wolfgang Amadeus Mozarts Divertimento i F-dur. Dessutom bjuder vi på musik av Joseph Lanner, tonsättaren som skapade Wienervalsen.

 • Kundkorg

  Beställ senast 26 februari

  Din beställning ska vara hos Patric Aurell senast 26 februari. Alla angivna priser är grundpriser d v s 25% moms tillkommer. Angivna priser gäller för beställare/arrangörer inom regionerna Skåne, Kronoberg, Halland, Blekinge och Kalmar län. De produktioner som involverar längre resor och/eller övernattningar kan kräva att vi får in fler än en beställning och vi reserverar oss i dessa fall mot enstaka beställning. Berörs du av detta får du meddelande snarast efter sista beställningsdatum. Observera att uppgifter om program som anges här kan ändras efter att denna sida publicerats. För mer detaljerad programinformation - kontakta Patric Aurell.
 • Ladda ner

  Ladda ner

  Observera att samtliga fyra regionala musikinstitutioners logotyper ska finnas med i arrangörens information och marknadsföring av konserten. För att ladda ner logotyper, följ länken till Musik i Syds sida.


  Musik i Syd

 • Kontaktsymbol

  Kontaktuppgifter kammarmusik

  Är du arrangör i Halland och vill beställa en konsert, kontakta Patric Aurell, musikproducent på Musik Hallandia, kontaktuppgifter nedan.


  Patric Aurell

 • Samarbete

  Musik Hallandia producerar tillsammans med Musik i Syd, Musik i Blekinge och Länsmusiken i Kalmar den årliga utbudskatalogen Legato. Utbudet tas fram i samråd med våra sydsvenska kammarmusikarrangörer och målet är att erbjuda en variation av olika program och inriktningar, konstellationer och klanger med såväl svenska som internationella artister och ensembler.

Nyhetsbrev

Häng med i vad som händer, när det händer.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om kommande konserter, festivaler och andra evenemang direkt till din mejl.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev