Direkt till innehållet
En del av Region Halland

ROMEO OCH JULIAKÖREN - ENSEMBLE

Älskad av Borgia - en renässanskonsert med Romeo & Julia-kören

”…ett genialt sätt att väcka liv i till stora delar bortglömd musik.”  The Washington Post

Romeo & Juliakörens unika scenspråk och tilltal har hyllats av publik och kritiker världen över i tre decennier. Med en blandning av musik, dramatik, romantik och komedi skapar gruppen under Benoît Malmbergs konstnärliga ledning konsertupplevelser utöver det vanliga där scenisk improvisation och spelglädje bidrar till ett varmt och personligt publikmöte. Hösten 2021 fyller ensemblen trettio år.

”Humör, lekfullhet och musikalitet.”
Dalarnas Tidningar

Musiken som klingade hos den mäktiga italienska adelssläkten Borgia under 1400- och 1500-talet får nytt liv i denna dramatiserade konsert med Romeo & Juliakören.

Ensemblens gränsöverskridande spelstil har tagit gruppen på turnéer över hela världen. Under trettio år har de vid oräkneliga publikmöten oupphörligt utvidgat och utmanat den traditionella konsertformen. Med musik, koreografi, vackra kostymer och en vibrerande scenisk närvaro bjuds vi på en konsert för både öga och öra.

Tromboncino var Lucrezia Borgias stora favorit och konkurrensen mellan de italienska hoven om denna, under sin tid bäst betalda kompositör, var hård. Älskad av Borgia ljuder av hans och samtida kompositörers musik i arrangemang för luta, kontrabas och slagverk gjorda speciellt för Romeo & Juliakören.

Medverkande

Sju sångare/musiker ur Romeo & Julia Kören

Regi: Benoît Malmberg

Arr: Niklas Atterhall

Romeo & Julia
Romeo och Juliakören – Älskad av Borgia

Program

Musik av Bartolomeo Tromboncino, Josquin des Pres, Rossino Mantovano mfl.
Kan spelas med eller utan paus.

Period

20–25 nov 2021

Pris

21.000 kr exkl. moms

 • Kundkorg

  Beställ senast 26 februari

  Din beställning ska vara hos Patric Aurell senast 26 februari. Alla angivna priser är grundpriser d v s 25% moms tillkommer. Angivna priser gäller för beställare/arrangörer inom regionerna Skåne, Kronoberg, Halland, Blekinge och Kalmar län. De produktioner som involverar längre resor och/eller övernattningar kan kräva att vi får in fler än en beställning och vi reserverar oss i dessa fall mot enstaka beställning. Berörs du av detta får du meddelande snarast efter sista beställningsdatum. Observera att uppgifter om program som anges här kan ändras efter att denna sida publicerats. För mer detaljerad programinformation - kontakta Patric Aurell.
 • Ladda ner

  Ladda ner

  Observera att samtliga fyra regionala musikinstitutioners logotyper ska finnas med i arrangörens information och marknadsföring av konserten. För att ladda ner logotyper, följ länken till Musik i Syds sida.


  Musik i Syd

 • Kontaktsymbol

  Kontaktuppgifter kammarmusik

  Är du arrangör i Halland och vill beställa en konsert, kontakta Patric Aurell, musikproducent på Musik Hallandia, kontaktuppgifter nedan.


  Patric Aurell

 • Samarbete

  Musik Hallandia producerar tillsammans med Musik i Syd, Musik i Blekinge och Länsmusiken i Kalmar den årliga utbudskatalogen Legato. Utbudet tas fram i samråd med våra sydsvenska kammarmusikarrangörer och målet är att erbjuda en variation av olika program och inriktningar, konstellationer och klanger med såväl svenska som internationella artister och ensembler.

Nyhetsbrev

Häng med i vad som händer, när det händer.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om kommande konserter, festivaler och andra evenemang direkt till din mejl.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev