Direkt till innehållet
En del av Region Halland

STENHAMMAR QUARTETT - KVARTETT

Kvartetten är idag en av Skandinaviens främsta och har lovordats internationellt för sitt varma och tekniskt raffinerade spel

Stenhammar Quartet bildades i Stockholm 2002. Medlemmarna är Peter Olofsson & Per Öman, violin, Tony Bauer, viola samt Mats Olofsson, cello.

Kvartetten är idag en av Skandinaviens främsta och har lovordats internationellt för sitt varma och tekniskt raffinerade spel.

Utöver turnerande i Norden och övriga Europa har kvartetten också framträtt i bl.a. Japan, Algeriet, Sydkorea och Indien.

Stenhammar Quartet finns representerade på ett 10-tal skivinspelningar på bolag såsom BIS, Da Capo, CPO och Alba och inspelningarna av Stenhammars samtliga kvartetter har prisats av pressen världen över. Senaste releasen med Ravel/Debussy nominerades för en Grammis 2019.

Nyskriven musik har stor betydelse för kvartetten och beställningar sker regelbundet i samarbete med både svenska och internationella tonsättare.

Sedan 2017 är kvartetten ”Artist in residence” vid Örebro universitet.

2021 firar kvartetten Wilhelm Stenhammars 150-årsjubileum.

Medverkande

Peter Olofsson, violin
Per Öman, violin
Tony Bauer, viola
Mats Olofsson, cello

Stenhamrakvartetten
Stenhamrakvartetten

Program 1 hösten -21

Wilhelm Stenhammar
Elegi och Intermezzo ur Lodolezzi sjunger

Stråkkvartett nr 2

PAUS

Wilhelm Stenhammar
Stråkkvartett nr 3

Program 2 hösten -21

Wilhelm Stenhammar
Stråkkvartett nr 4

PAUS

Caroline Shaw
Entr’acte

Wilhelm Stenhammar
Stråkkvartett nr 5, Serenad

Program våren -22

Caroline Shaw
Entr’acte

Dmitrij Sjostakovitj
Stråkkvartett nr 9 Ess-dur

PAUS

Ludwig Van Beethoven
Stråkkvartett e-moll op.59 nr.2

Period

14–17 oktober 2021

21–24 oktober 2021

17–20 februari 2022

Pris

20.000 kr exkl. moms

 • Kundkorg

  Beställ senast 26 februari

  Din beställning ska vara hos Patric Aurell senast 26 februari. Alla angivna priser är grundpriser d v s 25% moms tillkommer. Angivna priser gäller för beställare/arrangörer inom regionerna Skåne, Kronoberg, Halland, Blekinge och Kalmar län. De produktioner som involverar längre resor och/eller övernattningar kan kräva att vi får in fler än en beställning och vi reserverar oss i dessa fall mot enstaka beställning. Berörs du av detta får du meddelande snarast efter sista beställningsdatum. Observera att uppgifter om program som anges här kan ändras efter att denna sida publicerats. För mer detaljerad programinformation - kontakta Patric Aurell.
 • Ladda ner

  Ladda ner

  Observera att samtliga fyra regionala musikinstitutioners logotyper ska finnas med i arrangörens information och marknadsföring av konserten. För att ladda ner logotyper, följ länken till Musik i Syds sida.


  Musik i Syd

 • Kontaktsymbol

  Kontaktuppgifter kammarmusik

  Är du arrangör i Halland och vill beställa en konsert, kontakta Patric Aurell, musikproducent på Musik Hallandia, kontaktuppgifter nedan.


  Patric Aurell

 • Samarbete

  Musik Hallandia producerar tillsammans med Musik i Syd, Musik i Blekinge och Länsmusiken i Kalmar den årliga utbudskatalogen Legato. Utbudet tas fram i samråd med våra sydsvenska kammarmusikarrangörer och målet är att erbjuda en variation av olika program och inriktningar, konstellationer och klanger med såväl svenska som internationella artister och ensembler.

Nyhetsbrev

Häng med i vad som händer, när det händer.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om kommande konserter, festivaler och andra evenemang direkt till din mejl.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev