Direkt till innehållet
En del av Region Halland

STOCKHOLM BRASS QUINTET - KVINTETT

Nostalgi, romantik, komik, galenskap och en hel del dramatik. Stockholm Brass Quintet bjuder på mästerverk för brasskvintett.

Stockholm Brass Quintet består av fem av Sveriges främsta brassmusiker och ensemblen har sedan starten 2010 hyllats för sin upptäckarlusta och sitt nyskapande. Bortglömda verk som samlat damm i bibliotekshyllor har plockats fram och fått nytt liv genom ensemblens kritikerrosade inspelningar, nya verk för brasskvintett har skapats i nära samarbete med några av vår tids mest intressanta och framstående kompositörer.

Konserten inleds med Andrea Tarrodis succéverk Drache-Frau. Ni får höra musik av den högaktuella österrikiskan Olga Neuwirth och svenska Britta Byström. Det blir världspremiär av tonsättaren och dirigenten David Björkmans Tarantino suite – An exhibitionist at the pictures, där utvalda karaktärer ur Quentin Tarantinos filmer porträtteras i toner.

Andra halvan av konserten domineras av amerikansk musik. Legendaren Leonard Bernsteins underhållande Dance Suite följs utav Sven-David Sandströms vackra Piece for horn från 2018, som kom att bli ett av hans sista verk. Konserten avslutas med verket Music for brass – sacred and profane, av doldisen George Walker. Ett mycket personligt och välklingande verk som SBQ är stolta över att få presentera för den svenska publiken.

Medverkande

John Axelsson, trumpet
Filip Draglund, trumpet
Johan Ahlin, valthorn
Mats Agnelid, trombon
Karl-Johan Elf, tuba

Stockholm Brass Quintet
Stockholm Brass Quintet

Program

Andrea Tarrodi
Drache-Frau

Olga Neuwirth
Laki (solotrumpet)

Britta Byström
La fugitive

David Björkman
Tarantino Suite – An exhibitionist at the pictures

PAUS

Leonard Bernstein
Dance Suite

Sven-David Sandström
Piece for horn (solohorn)

George Walker
Music for brass, sacred and profane

Period

4–10 okt 2021

7–13 feb 2022

Pris

18.000 kr exkl. moms

 • Kundkorg

  Beställ senast 26 februari

  Din beställning ska vara hos Patric Aurell senast 26 februari. Alla angivna priser är grundpriser d v s 25% moms tillkommer. Angivna priser gäller för beställare/arrangörer inom regionerna Skåne, Kronoberg, Halland, Blekinge och Kalmar län. De produktioner som involverar längre resor och/eller övernattningar kan kräva att vi får in fler än en beställning och vi reserverar oss i dessa fall mot enstaka beställning. Berörs du av detta får du meddelande snarast efter sista beställningsdatum. Observera att uppgifter om program som anges här kan ändras efter att denna sida publicerats. För mer detaljerad programinformation - kontakta Patric Aurell.
 • Ladda ner

  Ladda ner

  Observera att samtliga fyra regionala musikinstitutioners logotyper ska finnas med i arrangörens information och marknadsföring av konserten. För att ladda ner logotyper, följ länken till Musik i Syds sida.


  Musik i Syd

 • Kontaktsymbol

  Kontaktuppgifter kammarmusik

  Är du arrangör i Halland och vill beställa en konsert, kontakta Patric Aurell, musikproducent på Musik Hallandia, kontaktuppgifter nedan.


  Patric Aurell

 • Samarbete

  Musik Hallandia producerar tillsammans med Musik i Syd, Musik i Blekinge och Länsmusiken i Kalmar den årliga utbudskatalogen Legato. Utbudet tas fram i samråd med våra sydsvenska kammarmusikarrangörer och målet är att erbjuda en variation av olika program och inriktningar, konstellationer och klanger med såväl svenska som internationella artister och ensembler.

Nyhetsbrev

Häng med i vad som händer, när det händer.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om kommande konserter, festivaler och andra evenemang direkt till din mejl.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev