Direkt till innehållet
En del av Region Halland

Jacob Kellermann, Göran Fröst o Etienne Glaser

En Strimma Natt - konsertföreställningen där gitarristen Jacob Kellermann och violasten Göran Fröst tillsammans med skådespelaren Etienne Glaser skapar en hoppfull berättelse.

En berättelse om natten som förlösare för fantasi och kreativitet! Musiken består bl.a av B. Britten, L. Boulanger och nyskriven musik av Göran Fröst och Jenny Hettne. 

– Det är något med natten och mörkret som frigör något hos oss människor. Förhoppningsvis får varje konsertbesökare tag i något i sig själva under föreställningen och kan lyssna på ett nytt sätt, säger Göran Fröst  

Kellermann och Fröst är två av Sveriges mest eftersökta kammarmusiker och solister. Kellermanns senaste album ”Joaquín Rodrigo – Concierto de Aranjuez and works by Francisco Coll & Pete Harden” som Jacob spelat in tillsammans med storheter som Christian Karlsen, London Philharmonic Orchestra och Norbotten Neo belönades 2021 med en Grammis! Han är verksam internationellt och nationellt som solist och kammarmusiker och fått verk skrivna till sig av bl.a Sofia Gubaidulina och Jose M. Sanchez-Verdu.  

Göran Fröst har framträtt som kammarmusiker och solist i de flesta Europeiska länder. Mellan 2011-2014 var han soloviolist i BBC National Orchestra of Wales och sedan 2016 tillträdde han som soloviolist i Svenska Kammarorkestern. Vid sidan av sin musikerkarriär arbetar han även som kompositör och arrangör och har skrivit för orkestrar som Amsterdam Sinfonietta och Kungliga Filharmonikerna. 

Tillsammans med skådespelaren Etienne Glaser har duon satt samman den kritikerrosade föreställning En Timme Natt, en föreställning i totalt bäckmörker som efter premiär genomfört 10 slutsålda föreställningar på Teater Giljotin i Stockholm och sedan turnerat över hela Sverige. Nu skapas en ny, konsertant version av föreställningen, En Strimma Natt, där den litterära och musikaliska gestaltningen av natten och dess gåtfullhet fördjupas ytterligare men utan krav på en totalt bäckmörk lokal. Musiken, som delvis är hämtat ur originalföreställningen, varvas med textläsning av Glaser och skapar en hoppfull berättelse om natten som förlösare för fantasi och kreativitet och som fristad för våra tankar. 

Kellerman o Fröst

Program 

 1. de Falla -Suit, ur Nätter i spanska trädgårdar
 2. Britten -Lachrymae 
 3. Boulanger- Nocturne  
 4. Strauss -Morgen 

Paus  

 1. Liszt -RomanceOubliée  
 2. Vierne- Le soir 
 3. Hettne- Nytt verk (uruppförande)  
 4. Piazzolla – Tangosuite

 

Period

12-19 mars 2022

Pris

18 000 + moms

 

 • Kundkorg

  Beställ senast 25 februari

  Din beställning ska vara hos Patric Aurell senast 25 februari. Alla angivna priser är grundpriser d v s 25% moms tillkommer. Angivna priser gäller för beställare/arrangörer inom regionerna Skåne, Kronoberg, Halland, Blekinge och Kalmar län. De produktioner som involverar längre resor och/eller övernattningar kan kräva att vi får in fler än en beställning och vi reserverar oss i dessa fall mot enstaka beställning. Berörs du av detta får du meddelande snarast efter sista beställningsdatum. Observera att uppgifter om program som anges här kan ändras efter att denna sida publicerats. För mer detaljerad programinformation - kontakta Patric Aurell.
 • Kontaktsymbol

  Kontaktuppgifter kammarmusik

  Är du arrangör i Halland och vill beställa en konsert, kontakta Patric Aurell, musikproducent på Musik Hallandia, kontaktuppgifter nedan.


  Patric Aurell

 • Ladda ner

  Ladda ner logotyper

  Observera att samtliga fyra regionala musikinstitutioners logotyper ska finnas med i arrangörens information och marknadsföring av konserten. För att ladda ner logotyper, följ länken till Musik Hallandias grafiska profil där du hittar logobilden längst ned på sidan. Önskar du högupplösta bilder? Kontakta oss.


  Grafisk profil

 • Samarbete

  Musik Hallandia producerar tillsammans med Musik i Syd, Musik i Blekinge och Länsmusiken i Kalmar den årliga utbudskatalogen Legato. Utbudet tas fram i samråd med våra sydsvenska kammarmusikarrangörer och målet är att erbjuda en variation av olika program och inriktningar, konstellationer och klanger med såväl svenska som internationella artister och ensembler.

Nyhetsbrev

Häng med i vad som händer, när det händer.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om kommande konserter, festivaler och andra evenemang direkt till din mejl.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev