Direkt till innehållet
En del av Region Halland

Kitgut Quartet

Mångsidigt och kontrasterande.

Ingen hade kunnat förutspå sammanförandet av de fyra musiker som utgör Kitgut Quartet, vars gärningar är så mångsidiga och kontrasterande. Men efter ett första möte år 2015 stod det klart: Kitgut Quartet hade skapats, av Amandine Beyer, Naaman Sluchin, Josèphe Cottet och Frédéric Baldassare, samtliga spelandes på tidstrogna instrument, beklädda med sensträngar.  

Den erfarenhet som samtliga av kvartettens medlemmar samlat på sig i egenskap av såväl kammarmusiker som solister i stora europeiska ensembler har väckt en önskan att lyfta stråkrepertoarens främsta verk, som i många fall hamnat i glömska.  

Kitgut Quartets repertoar ifrågasätter stråkkvartetternas ursprung, och utforskar de många försök som gjorts att skriva renodlat instrumentell musik för fyra stämmor i Europa, långt före klassicismens tid. Kitgut presenterar i sina konserter en annan syn på stråkkvartettens födelse, ett annat svar än de återkommande namnen Schubert, Mozart, Beethoven och Haydn. På scenen delar de med sig av den humoristiska och spontana dialog som genomsyrar hela deras arbete och musikerskap.  

Sedan debuten 2015 har kvartetten gästat flera europeiska scener och festivaler såsom Théâtre des Abbesses i Paris och Amuz Flanders Festival i Antwerpen. Under 2022 besöker de Amsterdam String Quartet Biennale.  

År 2020 släpptes kvartettens debutalbum ”’Tis too late to be wise” där Henry Purcells och Matthew Lockes musik särskilt lyfts fram. Albumet blev kritikerrosat både i Frankrike och internationellt och fick priset ”Diapason Découverte”.  

 

Kitgut Quartet
Kitgut Quartet

Medverkande

Amandine Beyer, violin

Naaman Sluchin, violin

Josèphe Cottet, viola

Frédéric Baldassare, cello

Program

Henry Purcell   –   Fantazia à 4 i G-dur

Henry Purcell   –    Curtain Tune on a ground, utdrag ur  “Timon of Athens”

Samuel Scheidt   –  Fuga quadruplici ”fantasia super Io son ferito lasso” ur ”Tabulatura Nova”

Matthew Locke   –    Consort of four parts, Suite n°2 i D-dur: Fantaisie – Courante – Ayre – Saraband

Joseph Haydn   –    Stråkkvartett i D-dur, Op. 71 n°2
1. Adagio-Allegro
2. Andante cantabile
3. Menuetto: Allegretto
4. Finale: Allegretto-Vivace

Paus    –

Samuel Scheidt   –    Ur “Ludi Musici”: Paduan – Galliard – Courant dolorosa – Alamande

Henry Purcell   –   Fantazia à 4 i Bb-dur

Henry Purcell   –    Hornpipe, utdrag ur “King Arthur”

Matthew Locke   –   Curtain tune, utdrag ur “The Tempest”

Henry Purcell   –    Pavan i g-moll

Henry Purcell   –    Chacony i g-moll

Period

16-23 april 2023

Pris

20 000 kr + moms

 

 

 

 • Kundkorg

  Beställ senast 25 februari

  Din beställning ska vara hos Patric Aurell senast 25 februari. Alla angivna priser är grundpriser d v s 25% moms tillkommer. Angivna priser gäller för beställare/arrangörer inom regionerna Skåne, Kronoberg, Halland, Blekinge och Kalmar län. De produktioner som involverar längre resor och/eller övernattningar kan kräva att vi får in fler än en beställning och vi reserverar oss i dessa fall mot enstaka beställning. Berörs du av detta får du meddelande snarast efter sista beställningsdatum. Observera att uppgifter om program som anges här kan ändras efter att denna sida publicerats. För mer detaljerad programinformation - kontakta Patric Aurell.
 • Kontaktsymbol

  Kontaktuppgifter kammarmusik

  Är du arrangör i Halland och vill beställa en konsert, kontakta Patric Aurell, musikproducent på Musik Hallandia, kontaktuppgifter nedan.


  Patric Aurell

 • Ladda ner

  Ladda ner logotyper

  Observera att samtliga fyra regionala musikinstitutioners logotyper ska finnas med i arrangörens information och marknadsföring av konserten. För att ladda ner logotyper, följ länken till Musik Hallandias grafiska profil där du hittar logobilden längst ned på sidan. Önskar du högupplösta bilder? Kontakta oss.


  Grafisk profil

 • Samarbete

  Musik Hallandia producerar tillsammans med Musik i Syd, Musik i Blekinge och Länsmusiken i Kalmar den årliga utbudskatalogen Legato. Utbudet tas fram i samråd med våra sydsvenska kammarmusikarrangörer och målet är att erbjuda en variation av olika program och inriktningar, konstellationer och klanger med såväl svenska som internationella artister och ensembler.

Nyhetsbrev

Häng med i vad som händer, när det händer.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om kommande konserter, festivaler och andra evenemang direkt till din mejl.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev