Direkt till innehållet
En del av Region Halland

Musica Vitae program 22/23

Musica VItae uppträder med olika solister. Utbud 22/23.

Musica Vitae är orkestern som tar livets musik till den enskilde lyssnaren.

De 15 stråkarna erbjuder under säsongen 22/23 ett flertal program med sin konstnärlige ledare Benjamin Schmid och gästartister. Vi får även möta tidigare konstnärliga ledaren Malin Broman i ett kärt återseende.

Musica Vitae har de senaste åren turnerat i bland annat Japan, Tyskland, Österrike och Spanien och orkesterns mångsidiga repertoar syns, hörs och recenseras regelbundet i media.

Orkesterns nya verksamhetschef Emily Tatlow kommer under våren att presentera fler bokningsbara produktioner.

Välkommen att boka en av Sveriges mest spännande kammarorkestrar!

Musica Vitae
Musica Vitae

16 okt 2022

Symfonisk serenad 

Benjamin Schmid, violin och konstnärlig ledning 

Pris: 19.000 exkl. moms 

Tillsammans med vår konstnärlige ledare Benjamin Schmid bjuder vi på virtuosa toner och grandios stråkorkestermusik. Ett av Mozarts Divertimento samsas med Milhauds humoristiska Oxen på taket och dessutom spelar vi Korngolds underbara Symfoniska Serenad. 

————————–

30 okt 2022

Music Please 

Malin Broman, violin och musikalisk ledning 

Ruby Hughes, sopran 

Pris: 21.000 exkl. moms 

Brittisk och amerikansk musik blir det i denna konsert där Malin Broman återvänder till Musica Vitae tillsammans med sopranen Ruby Hughes. Vaughan-Williams underbart vackra Lark Ascending, sånger av Frank Bridge och musik av Ruth Crawford står på programmet. Dessutom bjuder vi på ett uruppförande av brittiskan Helen Grime, en av världens mest efterfrågade tonsättare idag. 

————————– 

8 och 11 dec 2022

Årstiderna 

Benjamin Schmid, violin och konstnärlig ledning 

Pris: 19.000 exkl. moms 

Ett av musikhistoriens mest älskade verk, Vivaldis Årstiderna, spelas här av Benjamin Schmid, en av Europas främsta violinister. Dessutom framförs Geminianis mest kända verk, La Folia och det bjuds dessutom på musik av ”den svenske Mozart”, Joseph Martin Krauss. 

————————- 

15 och 16 jan 2023 

Tarrodi och Gross 

Per Gross, blockflöjt 

Pris 16.000 exkl. moms 

Per Gross, som vann solistpriset 2010, är solist i en nyskriven konsert för blockflöjt och stråkar av Andrea Tarrodi, en av Sveriges mest framstående unga tonsättare. Dessutom är Gross solist i en av de mest spelade blockflöjtskonserterna, Vivaldis konsert för flöjt och stråkar RV 443. 

————————

12 feb 2023

Sinfonia 

Malin Broman, violin och musikalisk ledning 

Daniel Eklund, viola 

Pris 21.000 exkl. moms 

En av Sveriges främsta tonsättare, Daniel Börtz, har skrivit en Sinfonia för stråkorkester som på denna konsert uruppförs av Malin Broman och Musica Vitae. Dessutom bjuder vi på Mozarts Sinfonia Concertante där orkesterns egen stämledare, Daniel Eklund, är solist tillsammans med Malin Broman. 

————————–

4- 5 mars 2023

Tabula rasa 

Benjamin Schmid, violin och konstnärlig ledning 

Christian Ihle Hadland, piano 

Pris 21.000 exkl. moms 

I denna konsert spelas ett av 1900-talets absoluta portalverk: Tabula rasa av Arvo Pärt, ett stycke som på många sätt befäste Pärts position som en av världens främsta tonsättare. Vi får också höra den internationellt eftertraktade pianisten Christian Ihle Hadland som solist i en pianokonsert av Mozart och dessutom bjuds det på musik av Edward Elgar och Amanda Maier-Röntgen. 

 ————————-

20 och 23 april 2023

Violinens mästare 

Benjamin Schmid, violin och konstnärlig ledning 

Pris 18.000 exkl. moms 

En av vår tids främsta violinister, Musica Vitaes konstnärliga ledare Benjamin Schmid, tar sig här an två tidigare violinvirtuoser. Vi får höra en violinkonsert av den wienklassiske stjärnviolinisten Rudolphe Kreutzer och arrangemang skrivna av 1900-talets främste violinist, Jascha Heifetz. Dessutom spelar vi Mozarts Adagio och fuga i c-moll, ett av de främsta stycken som någonsin skrivits för stråkar. 

 

 

 

 

 • Kundkorg

  Beställ senast 25 februari

  Din beställning ska vara hos Patric Aurell senast 25 februari. Alla angivna priser är grundpriser d v s 25% moms tillkommer. Angivna priser gäller för beställare/arrangörer inom regionerna Skåne, Kronoberg, Halland, Blekinge och Kalmar län. De produktioner som involverar längre resor och/eller övernattningar kan kräva att vi får in fler än en beställning och vi reserverar oss i dessa fall mot enstaka beställning. Berörs du av detta får du meddelande snarast efter sista beställningsdatum. Observera att uppgifter om program som anges här kan ändras efter att denna sida publicerats. För mer detaljerad programinformation - kontakta Patric Aurell.
 • Kontaktsymbol

  Kontaktuppgifter kammarmusik

  Är du arrangör i Halland och vill beställa en konsert, kontakta Patric Aurell, musikproducent på Musik Hallandia, kontaktuppgifter nedan.


  Patric Aurell

 • Ladda ner

  Ladda ner logotyper

  Observera att samtliga fyra regionala musikinstitutioners logotyper ska finnas med i arrangörens information och marknadsföring av konserten. För att ladda ner logotyper, följ länken till Musik Hallandias grafiska profil där du hittar logobilden längst ned på sidan. Önskar du högupplösta bilder? Kontakta oss.


  Grafisk profil

 • Samarbete

  Musik Hallandia producerar tillsammans med Musik i Syd, Musik i Blekinge och Länsmusiken i Kalmar den årliga utbudskatalogen Legato. Utbudet tas fram i samråd med våra sydsvenska kammarmusikarrangörer och målet är att erbjuda en variation av olika program och inriktningar, konstellationer och klanger med såväl svenska som internationella artister och ensembler.

Nyhetsbrev

Häng med i vad som händer, när det händer.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om kommande konserter, festivaler och andra evenemang direkt till din mejl.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev