Direkt till innehållet
En del av Region Halland

Checklista/corona - artist

Att tänka på när du kommer till våra arrangemang som artist. Med anledning av spridningen av det nya Coronaviruset som orsakar sjukdomen covid-19 vill vi informera våra artister och gäster om rutiner i samband med ett publikt arrangemang.

Folkhälsomyndigheten har aviserat förändringar i restriktionerna under sommaren 2021. För att få så aktuell information som möjligt uppmanar vi er att följa utvecklingen via www.folkhalsomyndigheten.se.

En arbetsplats ska upplevas som trygg och säker. Här listas några åtgärder att vidta i enlighet med myndigheternas rådande restriktioner och rekommendationer, med fokus på avstånd och hygien.
Med anledning av spridningen av det nya Coronaviruset som orsakar sjukdomen covid-19 vill vi informera våra artister, gäster och samarbetspartners om rutiner i samband med ert besök.

Allmänt

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer vilket innebär att personal och gäster med symtom (även lindriga) inte får delta i repetitioner, möten, föreställningar eller vistas på spelplats eller på turné. Med milda symtom avses feber och hosta, men även snuva, halsont, huvudvärk, andningspåverkan, illamående, muskel- och ledvärk. Vi håller generellt ett avstånd på minst 2 m i lokalerna samt tvättar händer ofta och/eller använder handdesinfektion.

Se mer information nedan:

  • Håll avstånd till varandra med minst 2 m (om möjligt), undvik trånga utrymmen.
  • Vid arbetsmoment där avstånd på 2 m inte kan hållas – var extra noga med handhygien och planera hur ni kan göra uppgiften på ett så säkert sätt som möjligt.
  • Var noggrann med handhygienen, tvätta händerna ofta med tvål och vatten och i minst 20 sek.
  • Tvätta alltid händerna innan tekniskt arbete, möten, repetitioner och föreställningar. Om det inte finns tillgång till vatten och tvål använd handdesinfektion.
  • Åk högst två personer åt gången i hissar.
  • Håll avstånd även under raster och pauser.

Resor

Resväg och transportmedel väljs med hänsyn till smittorisken. Välj så smittsäkert resande som möjligt. Undvik i största möjlighet kollektivtrafik. Om detta inte är möjligt, undvik att resa vid rusningstid.

Handdesinfektionsmedel

Handdesinfektionsmedel ska finnas utplacerat i mötesrum, vid scen och lokaler där flera personer arbetar samtidigt och där det saknas tillgång till tvål och vatten.

Repetition

Största möjliga lokal ska används. Arrangören ansvarar för att ventilationen fungerar väl, vädrar ofta och följ anvisningar om antal tillåtna personer i lokalen. Social distansering ska tillämpas utanför repetitionslokalen och scenrummet. Om möjligt ser vi gärna att artisten kommer direkt till replokalen för uppvärmning/repetition och spenderar minsta möjliga tid i övriga gemensamma utrymmen.

Tekniker

Egna tekniker ska informera arrangörens tekniker i början av det gemensamma arbetet om det är flera arbetsmoment som kräver nära kroppskontakt. Vid arbetsmoment där avstånd på 2 m inte kan hållas – var extra noga med handhygien och planera hur ni kan göra uppgiften på ett så säkert sätt som möjligt. Ljudtekniker ska sprita mikrofoner och annan utrustning som används av artisten. Handskar ska användas i arbetet.

Mat och dryck

Mat bör serveras i loge eller annat avskilt utrymme, i färdiga portioner.

Föreställning

Avstånd mellan artist och publik vid föreställning bör vara minst 2 m. Undantag behöver diskuteras innan artisten reser till spelplatsen.

Loger

Arrangören ansvarar för att loge eller speciellt avskild del för musiker ska finnas tillgängligt, där de kan vistats under paus innan, under och efter konsert. Utrymmet ska kunna vädras och ligga i så nära anslutning som möjligt.

Hygien

Arrangören ansvarar för att rengöra särskilt utsatta ställen som t ex handtag och ledstänger inför, och vid behov även under, varje arrangemang. Vidare ska tillgång ges till så många toaletter som möjligt, utrustade med tvål och pappershanddukar.

Övrigt

Tänk på att följa de regelverk som gäller kring avstånd mellan artister på scen.

Både för arrangörens representanter och artister gäller att avstå från besök och stanna hemma om man upplever minsta sjukdomssymptom.

Tips på länkar

Folkhälsomyndigheten: aktuell information om Covid-19 finns på Folkhälsomyndighetens webbsida

Region Halland: aktuell information om läget i Halland finns på Region Hallands webbsida

Skyltar

Här nedan finns länkar till pdf-filer för utskrift av skyltar med påminnelse om att hålla avstånd samt att hålla god handhygien.

2m_Regeln_A3_Tryck2

Tvätta_händerna_A3_Halland-1

 

Uppdaterat 2021-07-26

Nyhetsbrev

Häng med i vad som händer, när det händer.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om kommande konserter, festivaler och andra evenemang direkt till din mejl.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev