Direkt till innehållet
En del av Region Halland

Söka stöd

Utökat Expresstöd och andra åtgärder

Vi vill underlätta för kulturskapare, arrangörer och kulturaktörer i den situation som råder med anledning av det nya coronaviruset. Bland annat utökar vi möjligheten att söka Expresstöd.

Tillsammans med våra samarbetspartner strävar vi efter att kulturskapare ska få betalt även för inställda arrangemang. Vi följer kontinuerligt situationen och konsekvenserna för kulturbranschen. Fler åtgärder kommer att vidtas.

Expresstöd

Vi utökar budget och breddar kriterierna för Expresstödet som kan sökas löpande. Vi tar bort åldersrekommendationen och påminner om möjligheten att söka för eget konstnärligt arbete. Vi vill också uppmuntra arrangörer att söka för kreativa typer av arrangemang och metodutveckling som gör att vi tillsammans kan hålla igång branschen och skapa möjligheter för kulturskapare och artister.

Ansök om Expresstöd

 

Övriga stöd

Är du en professionell musiker eller har viljan att bli en sådan och bor i Halland? Vi kan på olika sätt hjälpa dig på vägen. Genom Region Halland och oss på Musik Hallandia kan du söka arbetsstipendier, projektstöd och expresstöd för att förverkliga dina idéer. Vi har även flera nätverk som kan hjälpa dig i din vilja att nå ut med din musik. Ta kontakt med en av våra producenter så hjälper vi dig att hitta rätt.

Utanför den regionala verksamheten kan man också söka stöd via sin kommun eller olika nationella instanser.

Läs mer om stöd på Region Hallands webbsida.

 

Regeringens stödpaket till kulturen

Kulturrådet fördelar 370 miljoner kronor ur regeringens stödpaket till kulturen. Stödet omfattar inställda och uppskjutna kulturevenemang i Sverige till följd av covid-19.

På länken nedan kommer du till Kulturrådets sida där du kan ansöka om stöd. Ansökningstiden är kort, ansök redan idag! Där finns också frågor och svar på vem som kan ansöka och för vad.

Läs mer på Kulturrådets sida för ansökan om stöd

Nyhetsbrev

Häng med i vad som händer, när det händer.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om kommande konserter, festivaler och andra evenemang direkt till din mejl.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev