Direkt till innehållet
En del av Region Halland

Utbildningar

På Region Hallands folkhögskola Löftadalens folkhögskola finns tre utbildningar för dig som vill utvecklas inom musikområdet:
• Musikallinjen
• Musikproducentlinjen
• Singer/Songwriterlinjen

Läs mer om utbildningarna på Löftadalens folkhögskola

Genom Imagine erbjuder vi en möjlighet för dig som är ung att utvecklas i ditt musikskapande.  Varje år anordnas kurser i anslutning till musiktävlingen.

Halland Opera & Vocal Festival anordnar i samarbete med Musikhögskolan i Malmö Academy Week. Under Academy Week ges  kurser och master classes för dig som vill utvecklas som sångare eller kompositör.

Musik Hallandia ordnar under året workshops med turnerande musiker för såväl skolor som för allmänheten. Håll utkik i vårt program för vidare info.

 

Systrarna Halland – för en jämställd musikscen i Halland

Projektet Systrarna drog igång förra året i Halland. Systrarna är ett mentorprogram för unga kvinnliga musiker mellan 15 och 25 år och som bor i regionen. Det främsta målet med Systrarna är att unga halländska tjejer ska uppmuntra varandra i sitt musikskapande. För att söka behöver du inte vara en färdig artist men du behöver ha en vilja att utvecklas tillsammans med en grupp tjejer som har samma mål. Systrarna vänder sig framför allt till dig som har börjat skapa egen musik och vill ha en knuff i rätt riktning. Under våren 2022 kommer vi att öppna en ny ansökan inför nästa omgång av Systrarna som inleds hösten 2022. Håll utkik efter mer information under våren om du är intresserad. Läs mer om projektet här

Nyhetsbrev

Häng med i vad som händer, när det händer.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om kommande konserter, festivaler och andra evenemang direkt till din mejl.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev