Direkt till innehållet
En del av Region Halland

FESTIVALER

Unika musikupplevelser genom festivaler.

Musik Hallandia vill ge unika musikupplevelser till så stora och breda målgrupper som möjligt. En väg till detta är genom vårt arbete med festivaler.
Vår publik ska få möjlighet att i en unik miljö kunna ta del av det absolut yppersta inom den genre festivalen lyfter.
Varje festival arbetar med externa curators och/eller konstnärliga ledare, vilket är väldigt viktigt för oss i skapandet av festivalens konstnärliga identitet. Att dessa curatorer kommer från det fria kulturlivet och har en stark koppling till Halland är en självklarhet för oss.

Festivalformen är möjlighet att sprida musik till en bredare grupp och få nya lyssnare genom lägre trösklar. Utöver detta lyfter festivaler genom en större och bredare marknadsföring Halland som en livskraftig region vilket resulterar i destinationsutveckling och gynnsam effekt på besöksnäring. Genom att fokusera på ett fåtal festivaler som lyfter spets inom sitt fält har Musik Hallandia skapat ett internationellt namn för Halland som musikplattform. Festivaler, där Musik Hallandia tagit en större aktiv roll är bland andra:

Change Music Festival

Halland Opera & Vocal Festival

Galgbergsfestivalen –  11 och 12 augusti 2023.
Länk till fredag 11/8

Länk till lördag 12/8

Falkenbergs Jazz och Bluesdagar

Into the woods

Rootsy Summer Festival

Varbergs Jazzdagar

Tommie Haglund Festivalen

Nyhetsbrev

Häng med i vad som händer, när det händer.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om kommande konserter, festivaler och andra evenemang direkt till din mejl.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev