Direkt till innehållet
En del av Region Halland

HALLAND OPERA & VOCAL FESTIVAL

Sveriges mesta festiaval för samtida opera

Opera är både historiska verk, ett internationellt kulturarv och en högst aktuell, levande konstform med många olika infallsvinklar. Därför låter vi klassisk sång, andra stilar och vokala experiment samsas i ett program med stor variation – från bortglömd och bearbetad repertoar till nyskrivna verk med nationellt och internationellt verksamma artister. Vi presenterar nya produktioner, ny musik och nya kombinationer. Den gemensamma nämnaren är den mänskliga rösten och dess fascinerande möjligheter.

Under festivalen anordnar vi på Musik Hallandia Academy week i samarbete med Musikhögskolan i Malmö. Kurser och master classes arrangeras för att ge möjlighet till fördjupning för nya lovande sångare och kompositörer.

Halland Opera & Voacal Festival är Sveriges enda festival som fokuserar på samtida opera och musikdramatik. Sommaren 2014 genomfördes Halmstad Opera & Vocal Festival, den första festivalen i sitt slag i Halland. Succén var ett faktum och 2016 växte festivalen till Halland Opera & Vocal Festival. Festivalen anordnas som biennal i Halmstad och Laholm.

Nyhetsbrev

Häng med i vad som händer, när det händer.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om kommande konserter, festivaler och andra evenemang direkt till din mejl.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev