Direkt till innehållet
En del av Region Halland

HEJ FRÅN HALLAND

En digitalmusikalisk hälsning.

I tider där musiker och artister inte kan möta sin publik på sina vanliga arenor vill vi göra vad vi kan för att hålla musikscenen levande. Därför har vi skapat en videoserie med hälsningar från halländska musiker, arrangörer och andra aktörer inom musiken.

Vi vill visa upp den musikaliska bredden som finns i vår avlånga region och lyfta fram alla de talangfulla artister och musiker som har en koppling till Halland, samtidigt som artisterna kan hålla kontakt med publiken.

Hälsningarna presenteras i evenemangskalendern här på vår webbsida och i vår youtube-kanal samt våra andra sociala medier. Vi planerar att publicera ett par hälsningar i månaden. Så håll utkik efter alla halländska hälsningar här på vår sida.

Hela listan

Hej från Per Thornberg, jazzmusiker och konstnär (länk till youtube)

Hej från Nü Fiona, ett band från Unnaryd i Hylte kommun (länk till youtube)

Hej från Kalle Lönn, en sångare och pianist från Steninge (länk till youtube)

Hej från Vindla String Quartet, en kammarmusikkvartett med anknytning till Halland (länk till youtube)

Land of Trees, Marcus Friman, singer/songwriter från Varberg Här kommer du till Land of Tree’s videohälsning (youtube)

Laila Adèle, soulröst från Halmstad. Här kommer du till Lailas videohälsning (youtube)

Teresa Indebetou, jazzmusiker, pianist och kompositör från Kungsbacka.  Här kommer du till Teresas hälsning (youtube)

 Northgvate, ett band från Varberg som spelar en form av alternativ metal/hårdrock. Här kommer du till Northgvates hälsning (youtube)

Evmark Trio: Margaretha Evmark-Sång/Kontrabas, Dan Evmark-Piano/Keyboard och Amelie Evmark-violin. Trion har en personlig framtoning med kompositioner skrivna av Dan Evmark som blandas med egna stämningsfulla tolkningar av svenska visor och jazzklassiker. Här kommer du till Evmarks hälsning (youtube)

Sir Was, Joel Wästberg, även känd under artistnamnet Sir Was.
Hälsningen ligger t o m 25/11.

Hannah och Ewan Svensson: Far och dotter från Falkenberg som ger oss lite sköna jazztoner på gitarr och sång. Här kommer du till Hannas och Ewans hälsning (youtube)

Kungsbacka Piano Trio: Trion bildades 1997 och har nått ett avundsvärt rykte som en av de mest framstående ensemblerna i sitt slag. Malin Broman, Jesper Svedberg och Simon Philipps Crawford bjuder på Humoresk från Tor Aulins Fyra Akvareller och Minuet ur J.S.Bach Svit nr.1. Här kommer du till Kungsbacka Piano Trios hälsning.(youtube)

Hadi Ali
Hadi Ali är ungdomsledare och gitarrist. Han leder mötesplatsen Alltmer i Halmstad, där unga träffas och spelar gitarr tillsammans.
Alltmer är ett samarbete mellan Nolltrefem (Halmstad kommun), ABF Halland och Musik Hallandia. Här kommer du till Hadis hälsning (youtube)

Petter Eriksson
Petter är en framgångsrik producent och basist, som nu bygger upp sin egen studio i Unnaryd. Vi får följa med Petter under en förmiddag och se huset där den nya studion – Studio Folkhemmet – ska byggas.
Här kommer du till Petters hälsning (youtube)

Kristoffer Kabell
Kristoffer är musiker och låtskrivare från gränslandet mellan Halland och Småland i Unnaryd. Här tar han oss med på en promenad in bakom kulisserna till festivalen In to the Woods. I filmen medverkar också Emil Brandqvist Trio.
Här kommer du till Kristoffers hälsning (Youtube)

Studio Mega
Här kommer en hälsning från Studiomega i Varberg. Det är snart 30 år sedan Studiomega gjorde sin in sin första produktion – sedan dess har studion tagit emot band och artister från hela världen. Christian och Manne är stolta över studions historia, men de blickar alltid framåt och känner sig taggade inför kommande produktioner.  Här kommer du till deras hälsning

 

 

Nyhetsbrev

Häng med i vad som händer, när det händer.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om kommande konserter, festivaler och andra evenemang direkt till din mejl.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev