Direkt till innehållet
En del av Region Halland

IMAGINE

En mötesplats för unga musiker mellan 13 - 21 år.

Detta är Imagine Halland

 Musik Hallandia arrangerar den musikaliska mötesplatsen Imagine Halland för dig som är mellan 13-21 år. Det är en utbildning och tävling som är öppen för alla unga musiker, oavsett musikalisk inriktning och riktar sig till grupper, band och solister.

Imagine Halland består av workshoppar, inspirationssamtal och en regionfinal där vinnaren går vidare till en nationell final. Stor vikt läggs vid att utbilda de unga musikerna om musiklivet, att inspirera dem i sitt skapande och att utveckla deras musikaliska talang. Med Imagine Halland ger vi unga och lovande musiker en chans att utvecklas konstnärligt och bygga ett kontaktnät inom musikvärlden.

Imagine Halland höst 2022

Under hösten 2022 anordnas två workshop-tillfällen, samt ytterligare två under våren 2023 med en avslutande regionsfinal för alla deltagare. Vinnaren går vidare till riksfinalen.

Workshop-dag 20 november på kulturhuset Fyren i Kungsbacka

En workshop i låtskriveri med Simon Ljungman som bl.a spelar med Håkan Hellström och Augustifamiljen. Du får tips och ideér kring hur du kan tänka i ditt skrivande och skapande. Kl 12-17.

Digital workshop med Anna Moore 26 november kl 13

Scenen är din- gör ditt varumärke till en hit.
En inspirationsföreläsning om att bygga hållbara varumärken med målen att synas höras och nå ut. Föreläsningen besvarar frågor kring hur du bäst bygger ditt varumärke som band och artist, och hur ökar dina chanser att nå igenom mediebruset.
Denna workshop arrangeras i samarbete med Imagine Skåne/Kronoberg.

Våren 2023

19 mars, heldag på studio Recordia

Söndagen 19/3 har vi en heldag på studio Recordia i Varberg. Dagen innehåller en pressfotografering, en workshop i sceniskt uttryck där deltagarna får tips på hur de för sig på scen och vad som är viktigast för deras artisteri. Vi går igenom vad som är viktigt inför en soundcheck och teknisk rider. Under dagen får deltagarna en genomgång i musikproduktion ihop med Fredrik som driver Studio Recordia.

1 april regionsfinal, Sturegymnasiet, Halmstad

Lördagen 1/4 genomförs årets Regionsfinal i Bergmansalen på Sturegymnasiet i Halmstad. Under kvällen utser en jury en vinnare som ska representera Halland i Riksfinalen i Nyköping, som hålls i maj.  Alla deltagande akter kommer efter finalen få med sig en välproducerad video av sitt framträdande att använda som marknadsföringsmaterial för sitt framtida artisteri.

Vill du veta mer?

Projektet arrangeras av Musik Hallandia tillsammans Medborgarskolan Amplified Väst. Läs mer om projektet på Imagines sida   

Kontakta gärna:
Producent på Musik Hallandia Rickard Andersson, rickard.r.andersson@regionhalland.se, 0734-011384

eller

verksamhetsutvecklare på Amplified Väst: Frida Hall, frida.hall@medborgarskolan.se

 

Nyhetsbrev

Häng med i vad som händer, när det händer.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om kommande konserter, festivaler och andra evenemang direkt till din mejl.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev