Direkt till innehållet
En del av Region Halland

IMAGINE

En mötesplats för unga musiker mellan 13 - 21 år.

Detta är Imagine Halland

 Musik Hallandia arrangerar den musikaliska mötesplatsen Imagine Halland för dig som är mellan 13-21 år. Det är en utbildning och tävling som är öppen för alla unga musiker, oavsett musikalisk inriktning och riktar sig till grupper, band och solister.

Imagine Halland består av workshoppar, inspirationssamtal och en regionfinal där vinnaren går vidare till en nationell final. Stor vikt läggs vid att utbilda de unga musikerna om musiklivet, att inspirera dem i sitt skapande och att utveckla deras musikaliska talang. Med Imagine Halland ger vi unga och lovande musiker en chans att utvecklas konstnärligt och bygga ett kontaktnät inom musikvärlden.

 

Våren 2023

19 mars, heldag på studio Recordia

Söndagen 19/3 har vi en heldag på studio Recordia i Varberg. Dagen innehåller en pressfotografering, en workshop i sceniskt uttryck där deltagarna får tips på hur de för sig på scen och vad som är viktigast för deras artisteri. Vi går igenom vad som är viktigt inför en soundcheck och teknisk rider. Under dagen får deltagarna en genomgång i musikproduktion ihop med Fredrik som driver Studio Recordia.

1 april regionsfinal, Sturegymnasiet, Halmstad

Lördagen 1/4 genomförs årets Regionsfinal i Bergmansalen på Sturegymnasiet i Halmstad. Under kvällen utser en jury en vinnare som ska representera Halland i Riksfinalen i Nyköping, som hålls i maj.  Alla deltagande akter kommer efter finalen få med sig en välproducerad video av sitt framträdande att använda som marknadsföringsmaterial för sitt framtida artisteri.

Läs mer om evenemanget här:

Vill du veta mer?

Projektet arrangeras av Musik Hallandia tillsammans Medborgarskolan Amplified Väst. Läs mer om projektet på Imagines sida   

Kontakta gärna:
Producent på Musik Hallandia Rickard Andersson, rickard.r.andersson@regionhalland.se, 0734-011384

eller

verksamhetsutvecklare på Amplified Väst: Frida Hall, frida.hall@medborgarskolan.se

 

Nyhetsbrev

Häng med i vad som händer, när det händer.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om kommande konserter, festivaler och andra evenemang direkt till din mejl.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev