Direkt till innehållet
En del av Region Halland

NEXT STEP HALLAND

Next Step Halland är ett projekt som vill stötta unga musiker i Halland att ta nästa steg till ett professionellt musicerande.

I samarbete med musikstudios i Halland får unga musiker möjlighet att spela in i en professionell studio under handledning och till kraftigt reducerat pris.

Låter det intressant för dig eller ditt band?  Läs mer om ansökningsperioder, kostnader och anmälningsformulär under ”För artister”.

Den första artisten är klar för Next Step Halland

Karl Zett kliver in i The Sweetspot Recording Studio i Harplinge

Du kanske såg honom i Idol 2019 eller har hört hans låtar på Spotify. Karl Zett, som egentligen heter Gustav Zetterlund, är Halmstadkillen som valts ut att få göra en inspelning i en professionell inspelningsstudio i projektet Next Step Halland.

I våras efterlyste Musik Hallandia unga musiker som ville ta ett steg närmar en professionell karriär i musikbranschen genom att erbjuda en inspelning i en professionell studio med handledning.

– Vi fick in en hel del svar och nu har vi beslutat oss för att gå vidare med Karl som första representant för första upplagan av Next Step Halland.
– Han känns väldigt kunnig och är på rätt spår, så jag är väldig pepp på att se hur detta utvecklas, säger Frida Hall, projektansvarig för Next Step Halland på Musik Hallandia.

För att ha mycket material med sig när han går in i studion ska Karl arrangera låtskrivar-sessions under sommaren. Själva inspelningen blir i The Sweetspot Recording Studio i Harplinge i början av augusti.

Gustav satsar helhjärtat på sin artist- och låtskrivarkarriär

– Jag är övertygad om att Next Step Halland kommer att göra det möjligt för mig att leva ut mina musikaliska visioner, så jag kan få ut min musik till lyssnarna. Jag tror också att samarbetet kan hjälpa oss nya artister och låtskrivare att få en fot in på den halländska musikmarknaden och agera brygga mellan oetablerade akter och de professionella nätverken, säger Gustav.

 

Nyhetsbrev

Häng med i vad som händer, när det händer.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om kommande konserter, festivaler och andra evenemang direkt till din mejl.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev