Direkt till innehållet
En del av Region Halland

REPPA DIN ORT

Ungdomsprojekt i Laholm

Reppa din ort i Laholm med Essa Cham 

Under hösten 2020 drog projektet Reppa din Ort igång i Laholm. Essa Cham träffade ungdomar i Veinge, Våxtorp och Laholm under 10 veckor. Under träffarna fick ungdomarna skriva och spela in sina egna låtar. Intresset för projektet var stort bland kommunens ungdomar. Det har fortsatt även under våren med hänsyn till de restriktioner som har gällt. Projektet kommer att fortsätta i Laholm under hösten 2021. Nytt för hösten 2021 är också att projektet även kommer att dra igång i Hylte kommun. Mer information om när projektet drar igång i respektive kommun kommer tidigt i höst.

R.D.O (Reppa din ort) är ett projekt för ungdomar som går i årskurs 6 upp till årskurs 3 i gymnasiet. Inriktningen är modern urban musik såsom hiphop, reggae och dancehall. Tanken är att ungdomarna ska få komma i kontakt med musik-branschen genom workshops i musikproduktion, studiebesök, turné, inspelning och events där de ges möjligheten att utvecklas inom sitt område.

Musikskapande på plats

Målet är att ungdomarna i förorterna i Laholm ska ges lika stor möjlighet att utöva och utvecklas inom sin musikgenre, som de som bor i de större orterna.

– Förhoppningsvis ska vi kunna expandera detta koncept ut i fler kommuner i Halland, säger Emelie Gunnarsson, ungdomsproducent på Musik Hallandia.

Samarbete

Reppa din ort i Laholm genomförs som ett samarbete mellan Laholms kommun, Offcourse, Musik Hallandia och ABF Halland.

I Hylte kommer samarbetet att bestå av Hylte kommun, ABF Halland, Offcourse, Musik Hallandia samt en nystartad hiphop-förening.

Reppa din ort
Reppa din ort i Laholm med Essa Cham.

  • Kontaktsymbol

    Kontaktuppgifter Reppa din Ort

    Vill du veta mer? Kontakta undomsproducenten för Musik Hallandia, Emelie Gunnarsson.


    Emelie

Nyhetsbrev

Häng med i vad som händer, när det händer.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om kommande konserter, festivaler och andra evenemang direkt till din mejl.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev