Direkt till innehållet
En del av Region Halland

Reppa din ort

Undomsprojekt - från försök till skarpt läge

Reppa din ort drar igång i Laholm med Essa Cham 

Hösten 2019 genomfördes en pilot av projektet Reppa din Ort i Laholm. Det fick bra respons och planen var att dra igång i våras, men på grund av Covid-19 så lades allt på is. Men nu är det dags igen och projektet drog igång 7 september med den kända hiphop/dancehall-profilen Essa Cham som handledare.

R.D.O (Reppa din ort) är ett projekt för ungdomar i Laholms kommun som går i årskurs 6 upp till årskurs 3 i gymnasiet. Inriktningen är modern urban musik såsom hiphop, reggae och dancehall. Tanken är att ungdomarna ska få komma i kontakt med musik-branschen genom workshops, studiebesök, turné, inspelning och events där de ges möjligheten att utvecklas inom sitt område.

Musikskapande på plats

Målet är att ungdomarna i förorterna i Laholm ska ges lika stor möjlighet att utöva och utvecklas inom sin musikgenre, som de som bor i de större orterna.

– Förhoppningsvis ska vi kunna expandera detta koncept ut i fler kommuner i Halland, säger Emelie Gunnarsson, ungdomsproducent på Musik Hallandia.

Ungdomarna träffas en gång i veckan fram till i oktober då det blir en stor final med workshop och konsert med bland andra artisten Stina Velocette.

Höstens möten blir på måndagar i Våxtorp, tisdagar i Laholm och onsdagar i Veinge med början 7 september i Våxtorp.

Samarbete

Handledare är artisten/producenten Essa Cham (föreningen Off Course) i samarbete och med stöd från ABF, som tagit fram studiematerial och program. Laholms kommun står för lokalerna och Musik Hallandia bistår med kompetens och ekonomiskt stöd.

Mer information lämnas av:

Emelie Gunnarsson, ungdomsproducent Musik Hallandia
emelie.gunnarsson@regionhalland.se 073-401 13 84

 

Nyhetsbrev

Häng med i vad som händer, när det händer.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om kommande konserter, festivaler och andra evenemang direkt till din mejl.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev