Direkt till innehållet
En del av Region Halland

RÖSTRÄTT - SÅNG PÅ FÖRSKOLAN

Rösträtt – Sång på förskolan är ett nationellt samarbetsprojekt för att alla förskolebarn i landet ska ha rätt att få sjunga på sina villkor.

Projektsamordnare för det nationella projektet är UNGA Musik i Syd.  Nu satsar även Musik Hallandia på Rösträtt – sång i förskolan i Halland.

Syftet med hela projektet, som är riktat mot förskolor i Halland, är att barn i förskoleåldern och pedagoger ska få ta del av ett Rösträttsprogram av en halländsk sångcoach. Programmet innehåller en interaktiv sångföreställning med pedagogiskt material för att stärka sången för barn och pedagoger i förskolan.

Alla förskolebarn har rätt att få sjunga på sina villkor och alla pedagoger ska kunna använda sin sångröst utan att värdera den.

Här kan du se en kort introduktionsfilm om Rösträtt Sång i förskolan Halland (youtube)

Och här kan du höra Rösträttsången

Våra sångcoacher och deras program

Från och med 2021 finns det möjlighet att boka något av rösträttsprogrammen till er förskola!

Sångcoacherna Maggan Evmark & Kerstin B Axelsson, med rösträttsprogrammet Sjunga teckensånger.
Maggan och Kerstin sjunger med rösten, händerna (tecken som stöd), ja med hela kroppen och träffar djur som både låter och dansar och en del har till och med svansar! Roliga, mysiga, svängiga låtar med Maggan och Kerstin som spelar gitarr, piano och sjunger och tecknar!

Kerstin B Axelsson och Maggan Evmark med Sjunga med teckensång.

Kerstin B Axelsson och Maggan Evmark,
foto Amelie Evmark.


Sångcoachen Emelie Dybeck, med rösträttsprogrammet Emelie & Visselgnissel sjunger om och med känslor

Emelie Dybeck sjunger musikallåtar och visor tillsammans med sin kompis Visselgnissel. Varför är det så härligt och viktigt att sjunga med känslor? Går det att sjunga ”Lilla Snigel” när man är arg? Hur låter rösten och hur känns det i kroppen att sjunga med olika känslor? För visst kan alla, stor som liten, förmedla känslor genom sång!

Emelie Dybeck
Emelie Dybeck


Sångcoachen Anna Lovdal med rösträttsprogrammet Ovan Regnbågen

Lyssna till och sjung med i Anna Lovdals sångsaga om regnbågens färger och allas lika värde. Vilka färger finns i regnbågen och vilken färg är viktigast och finast? Vilka bor egentligen där ovan regnbågen? Kanske får du träffa några av dem och sjunga med dem…

Sångcoach Anna Lovdal
Anna Lovdal, foto Jens Norén.

Konstnärlig ledare för projektet

Pernilla Bjurström är konstnärlig ledare för Rösträtt. Hon är sångpedagog och sångerska med stor erfarenhet av att undervisa både i solosång, kör och rytmik med elever från förskoleklass till och med gymnasiet. Hon har ett stort engagemang för projektet Rösträtt och alla barns tillgång till sin egen röst och sång.

Pernilla Bjurström
Pernilla Bjurström

Foto: Helen Blanco

Rösträttsproduktionen 2021

Tre rösträttscoacher turnerar med sina program på förskolor i Halland. Förutom en interaktiv sångstund ges även pedagoger inom förskolan verktyg och tips som de kan använda i sin verksamhet. Rösträttscoacherna kan att medverka vid kunskapsdagar och annan kompetensutveckling inom förskoleverksamheten i Halland.

Vill du veta mer om Rösträttsprojektet är du välkommen att kontakta Kristin Ahlin, se kontaktuppgifter nedan.

 

 

Logo Rösträtt Halland
Logo Rösträtt Halland

 • Kontaktsymbol

  Kontaktuppgifter Rösträtt Halland

  Är du pedagog i Halland och vill boka in en rösträttscoach eller vill veta mer om projektet? Kontakta Kristin Ahlin.


  Kristin

 • Ladda ner

  Ladda ned folder

  Här kan du ladda ned en pdf som beskriver det nationella projektet Rösträtt.


  Folder Rösträtt

Nyhetsbrev

Häng med i vad som händer, när det händer.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om kommande konserter, festivaler och andra evenemang direkt till din mejl.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev