Direkt till innehållet
En del av Region Halland

SYSTRARNA

Systrarna är ett mentorprogram för unga kvinnliga musiker mellan 15 och 25 år och som bor i Halland.

Anmäl dig till höstens Systrar Halland

Anmälan till nästa termin stänger 18/8. Anmälan är stängd.

För en jämställd musikscen i Halland

I september år 2021 såg projektet Systrarna ljuset i Halland. Systrarna är ett mentorprogram för unga kvinnliga musiker mellan 15 och 25 år och som bor i regionen. Det främsta målet med Systrarna är att unga halländska tjejer ska uppmuntra varandra i sitt musikskapande. För att söka behöver du inte vara en färdig artist men du behöver ha en vilja att utvecklas tillsammans med en grupp tjejer som har samma mål. Systrarna vänder sig framför allt till dig som har börjat skapa egen musik och vill ha en knuff i rätt riktning.

Leds av två framgångsrika lokala musiker

Systrarna har två mentorer som kommer att hålla i verksamheten under hösten 2023 och våren 2024. De är båda aktiva musiker boende i Halland, men med olika musikalisk bakgrund.

 

Rebecka Ceder
Rebecka Ceder. Foto Oscar Olsson.

 

Rebecka Ceder (artistnamn CEDER) är singer/songwriter-artisten från västkusten som både skriver och producerar sin egen musik. Hennes svävande indiepop tar, tillsammans med hennes sårbara röst och ärliga texter, med lyssnaren på en känslomässig resa med många relaterbara ämnen.

Efter många år av studier och spelande i bland annat Stockholm och London har hon hittat tillbaka till hemstaden, Varberg.

 

 

Marika Wittmar foto Samuel Lundh
Marika Wittmar, foto Samuel Lundh

 

Marika Wittmar är sångerska, låtskrivare, musiker och sångcoach, utbildad på Högskolan för Scen och Musik i Göteborg. Hon har under de senaste tio åren varit aktiv i olika band och projekt inom framförallt folk/världsmusikgenren samt som teatermusiker. Marika är i nuläget på gång med ny musik tillsammans med sitt band WITTMAR.

Upplägg under 2023/2024

Deltagarna träffas en heldag varje månad för att ha workshops och föreläsningar. Alla får uppgifter att arbeta med mellan träffarna som sedan följs upp genom digitala avstämningar. Deltagarna kan bland annat förvänta sig att utvecklas i sitt låtskrivande, sin musikproduktion, sin sceniska framställning samt att lära sig mer om musikbranschen.

Höstens aktiviteter leds av Marika Wittmar och Rebecka Ceder

Hösten 2023

2-3 september: Uppstartsläger på Protonen i Kungsbacka.

1 oktober: Workshop i låtskriveri på Smedjan (replokalerna) i Falkenberg.

12 november: Workshop i musikproduktion på Recordia i Varberg.

3 december: Workshop i sceniskt uttryck på Nolltrefem i Halmstad

 

Här kan se en kort trailer om projektet.

 

 

 

Projektet arrangeras i samarbete med Studiefrämjandet Halland.

Systrarna Halland är ett systerprojekt till Systrarna i Gävleborg som har drivit sin framgångsrika verksamhet sedan år 2012. (länk till Systrarna Gävleborg)

 

Följ oss på Facebook och Instagram för mer information om Systrarna Halland.

  • Kontaktsymbol

    Kontaktuppgifter Systrarna

    Är du en kvinnlig musiker mellan 15 och 25 år och vill vara med i mentorprogram i höst? Kontakta Emelie Gunnarsson för mer information om projektet.


    Emelie

Nyhetsbrev

Häng med i vad som händer, när det händer.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om kommande konserter, festivaler och andra evenemang direkt till din mejl.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev