Direkt till innehållet
En del av Region Halland

SYSTRARNA

Systrarna är ett mentorprogram för unga kvinnliga musiker mellan 15 och 25 år och som bor i Halland.

För en jämställd musikscen i Halland

I september år 2021 kommer projektet Systrarna se ljuset i Halland. Systrarna är ett mentorprogram för unga kvinnliga musiker mellan 15 och 25 år och som bor i regionen. Det främsta målet med Systrarna är att unga halländska tjejer ska uppmuntra varandra i sitt musikskapande. För att söka behöver du inte vara en färdig artist men du behöver ha en vilja att utvecklas tillsammans med en grupp tjejer som har samma mål. Systrarna vänder sig framförallt till dig som har börjat skapa egen musik och vill ha en knuff i rätt riktning.

Leds av två framgångsrika lokala musiker

Systrarna har två fantastiska mentorer som kommer att hålla i verksamheten under det första året, september 2021-maj 2022. De är båda aktiva musiker boende i Halland, men med olika musikalisk bakgrund.

Här kan du se en hälsning från våra mentorer (youtube)

 

Mollie Minot

Mollie Minott, foto David Wall

Mollie Minott (Mollie Lindén) är den varbergsbaserade 25-åringen som tog hela svenska folket med storm då hon tävlade i tv-programmet Idol. Soul/pop-sångerskan släppte första singeln år 2017 och har sedan dess varit med och skrivit och producerat alla sina låtar. År 2019 blev Mollie signad till Ninetone Group där hon nu har släppt sin tredje singel ”False Alarm”.

 

Marika Wittmar foto Samuel Lundh
Marika Wittmar, foto Samuel Lundh

 

Marika Wittmar är sångerska, låtskrivare, musiker och sångcoach, utbildad på Högskolan för Scen och Musik i Göteborg. Hon har under de senaste tio åren varit aktiv i olika band och projekt inom framförallt folk/världsmusikgenren samt som teatermusiker. Marika är i nuläget på gång med ny musik tillsammans med sitt band WITTMAR.

Upplägg under hösten 2021

Deltagarna träffas en heldag varje månad för att ha workshops och föreläsningar. Alla får uppgifter att arbeta med mellan träffarna som sedan följs upp genom digitala avstämningar. Deltagarna kan bland annat förvänta sig att utvecklas i sitt låtskrivande, sin musikproduktion, sin sceniska framställning samt att lära sig mer om musikbranschen.

18-19 september uppstartsläger

Plats: Unnaryd

17 oktober tema låtskriveri

Plats: Kungsbacka

14 november tema musikproduktion

Plats: Varberg
Arrangeras i samarbete med Recordia.

12 december tema sceniskt uttryck

Plats: Halmstad

Projektet arrangeras i samarbete med Studiefrämjandet Halland.

Systrarna Halland är ett systerprojekt till Systrarna i Gävleborg som har drivit sin framgångsrika verksamhet sedan år 2012. (länk till Systrarna Gävleborg)

Följ oss på Facebook och Instagram för mer information om Systrarna Halland.

  • Kontaktsymbol

    Kontaktuppgifter Systrarna

    Är du en kvinnlig musiker mellan 15 och 25 år och vill vara med i mentorprogram i höst? Kontakta Emelie Gunnarsson för mer information om projektet.


    Emelie

Nyhetsbrev

Häng med i vad som händer, när det händer.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få det senaste om kommande konserter, festivaler och andra evenemang direkt till din mejl.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev